Meloun o Balkancima u NBA: Zahvalan što imamo jednog takvog VIDEO

Izvor: B92, 12.Dec.2023, 14:08

Meloun o Balkancima u NBA: Zahvalan što imamo jednog takvog VIDEO

Trener košarkaša Denvera Majk Meloun izneo je zanimljivo zapažanje o igračima sa Balkana.

U pobedi Denvera pobedili su Atlantu, a centralne figure tog duela bili su srpski košarkaši Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović.

Bogdan je oborio rekord karijere i utakmicu završio sa 40 poena, tri skoka, tri asistencija, uz 10 pogođenih trojki i 14-24 iz igre, dok je Nikola postigao 25 poena, uz osam skokova, osam asistencija i tri ukradene lopte.

Meloun je dobio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pitanje da li zna da je Srbija bila šest puta šampion sveta i da se veliki deo igre zasniva na dodavanju.

Takvo nešto pokazao je i Bogdan Bogdanović u duleu sa Nagetsima, koji je uz fenomenalno šutersko veče pokazao i umeće da asistira, kao i svi košarkaši sa Balkana.

"Ti momci počinju da igraju veoma mladi i nije samo da igraju kao mladi već ih i uče košarkom kada su mladi. Msilim da postoji razlika u SAD sa "auu" košarkom. Klinici igraju dobro, ali da li su naučeni kako se igra? Najbolji treneri na svetu, kao što je Pit Njuel uči zašto se igra košarka. Uči momke zašto rade to što rade i ima toliko primera momaka sa Balkana, koji imaju visok IQ. Od malih nogu su dobro trenirali i znaju kako se igra košarka. Oni znaju kako da, ne samo da pomognu sebi, već što je važnije, pomognu svojim saigračima. Zaista sam zahvalan što imamo jednog asa sa Balkana u našem timu, koji je po našem mišljenju najbolji igrač na svetu", rekao je Melon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.