Izvor: RTS, 01.Okt.2020, 05:45

Lejkersi pregazili Majami i poveli u finalu NBA lige

Košarkaši Los Anđeles lejkersa savladali su ekipu Majami hita sa 116:98 u prvom meču NBA finala. Lejkersi su na ubedljiv način došli do 1-0 u finalu.
Lejkersi "puštaju prvu krv" u NBA finalu protiv Majami hita, pošto su do pobede došli na više nego dominantan način.

"Jezeraši" su utopili "vrelinu", na momente vodili sa 30 poena prednosti i gotovo čitavo drugo poluvreme >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << privodili posao kraju.
Najefikasniji u pobedi tima iz Los Anđelesa bili su Džejms i Dejvis. "Obrva" je upisala 34 poena uz devet skokova, dok je Lebron imao 25 poena, 13 skokova i devet asistencija. 
Dvocifreni u pobedničkoj ekipi bili su još i Poup sa 13, Grin sa 11 i Karuso sa 10 poena.
U redovima Majamija 23 poena postigao je Batler, 18 je dodao Nan, 14 Hiro i 12 Krauder.
Treba napomenuti da je Majami doživeo dosta kadrovskih problema, pošto meč nisu mogli da završe Adebajo i Dragić zbog povreda.
Dragić je povredio stopalo leve noge u prvom poluvremenu, dok je Adebajo obnovio povredu ramena u jednom duelu sa Hauardom.

Majami je bolje i motivisanije ušao u meč. "Vrelina" je šutirala 7/7 trojke na startu i uspeli su da iznenade Lejkerse i povedu sa 13 poena razlike. 
Ipak, Lejkersi su brzo sabrali redove, počeli da pogađaju iz gotovo svih pozicija i vrlo brzo se rezultatski vrate u meč.
Džejms je pretežno asistirao i postarao se da ostatak ekipe pronađe napadački ritam. Tako su do lakših poena dolazili Grin, Rondo, Dejvis, Moris, Poup i Kuzma.
Kako je vreme odmicalo, Majami nije imao rešenja za igru Lejkersa u reketu. "Jezeraši" su pojačali intenzitet u odbrani, dok su u napadu tražili preuzimanja Robinsona, Hiroa i Kraudera na Lebrona i Dejvisa, što je dvojac Lejkersa znao da kazni poenima.
Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 65:48 u korist Lejkersa, koji su u trećoj četvrtini razliku povisili na maksimalnih 30 poena.
Majami je pokušao da do kraja susreta smanji razliku, što im je i uspelo u poslednjoj deonici, kada je deficit smanjen na "samo" 13 poena. Tačku na meč stavio je Džejms sa šest vezanih poena, a u poslednjih nekoliko minuta, šansu su dobili rezervisti obe ekipe.
Lejkersi vode u finalu NBA lige sa 1-0, a naredni meč je na programu već u noći između petka i subote od 03.00 časova po našem vremenu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lejkersi poveli protiv Majamija, Dragić povrijeđen

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2020

Košarkaši LA Lejkersa savladali su Majami 116:98 i poveli 1:0 u finalu NBA lige.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Veliki udarac za Majami nakon teškog poraza?

Izvor: Sportske.net, 01.Okt.2020

Da li će moći da se oporave od ovoga?..LA Lejkersi su ubedljivo slavili u prvom meču velikog finala NBA lige protiv Majami Hita...LeBron Džejms i Entoni Dejvis su blistali, "Kralj" je otkrio da je želeo da ostane do poslednjih trenutaka, jer je 2011. godine ispustio veliku prendost u prvom meču...

Nastavak na Sportske.net...

Majami nokautiran za poluvreme – Lejkersi nadmoćno do 1-0

Izvor: OkRadio.rs, 01.Okt.2020

Los Anđeles Lejkersi "pregazili" su Majami Hit 116:98 i poveli 1-0 u finalu NBA plej-ofa. Osim nemoći u prvom susretu, problem za Majami je i povreda Gorana Dragića koji je najverovatnije završio seriju, dok je Bem Adebajo istegao rame.   "Jezeraši" su nokautirali rivala već u prvom poluvremenu...

Nastavak na OkRadio.rs...

Lejkersi slave, ali svi pričaju o gestu Gasola! (foto)

Izvor: Sportske.net, 01.Okt.2020

Španac probudio emocije kod simpatizera cele NBA lige...Sinoć je tim iz Los Anđelesa poslao jasnu poruku Majamiju...Poveli su u borbi za prstenom, "jezerčani" su bili ubedljivi i slavili sa 116 :98 videćemo da li "vrelina" ima odgovora na Lebron-Dejvis tandem...Ipak po meču internetu je kružila...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.