Lebronov saigrač u crveno-belom: NBA plejmejker stiže u Zvezdu /VIDEO/

Izvor: Blic, 03.Avg.2015, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lebronov saigrač u crveno-belom: NBA plejmejker stiže u Zvezdu /VIDEO/

Markus Vilijams je već crveno-bela prošlost posle skandala sa marihuanom, ali bi njegov drugar sa koledža mogao da nosi dres Crvene zvezde: šampion Srbije je blizu dovođenja 28-godišnjeg plejmejkera, 188 cm visokog Entonija Džordana Prajsa, koji je u profesionalnoj karijeri igrao samo za NBA klubove.

Prajs je imao prilično burnu mladost. Briljirao je u dobroj ekipi Konektikata, i to nakon što je propustio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prvu sezonu usled problema sa krvnim sudovima u glavi, usled čega je pauzirao 14 meseci. Kada se konačno vratio, zadesila ga je nova pauza: sa Vilijamsom je u avgustu 2005. priveden pod optužbom da je prodavao ukradene laptop računare. Iako nikada nije priznao krivicu, niti je došlo do negativnog sudskog epiloga, morao je da čeka na novu porciju uživanja na košarkaškom terenu sve do proleća 2005.

U dresu "Haskija" je potom proveo dve i po sezone, pa iako su mu u jednom trenutku stradali ligamenti kolena, bio je lider ekipe, odvevši je dvaput na završni NCAA turnir, osvojivši pritom i laskavo priznanje člana idealne petorke koledž-košarke.

Ej-Džej Prajs potom izabran 2009. na NBA draftu kao 52. pik od strane Indijana Pejsersa. U tom timu je proveo sve do 2012, kada je, kao večita rezerva starteru, ko god da je starter bio - a menjali su se iz sezonu u sezonu, prešao u Vašington. Usledili su odlasci u Minesotu, pa opet u Indijanu, da bi u minuloj sezoni na kratko bio saigrač Lebrona Džejmsa u Klivlendu, a potom postao član Feniks Sansa.

U NBA karijeri, u kojoj je prosečno postizao 5,8 poena i imao 2,2 asistencije i 1,4 skoka za skromnih 15 minuta ukazane šanse po utakmici, najbolju sezonu je ostvario 2014/2015, kada je u dresu Indijana Pejsersa za 19 minuta po meču postizao 10,5 poena, pogađao trojke sa 38,5% uspešnosti, a imao i 2,7 asistencije i 1,4 skoka u najjačoj ligi sveta.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.