Lebron odveo Majami u veliko finale

Izvor: TvojPortal.com, 10.Jun.2012, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lebron odveo Majami u veliko finale

Izvor:pressonline.rs U sedmoj utakmici finala plej ofa Istočne konferencije NBA lige Majami je noćas na svom terenu savladao Boston sa 101:83 i ukupnim rezultatom 4:3 plasirao se u veliko finale u kojem će se sastati sa prvakom Zapadne konfrencije - Oklahomom.Serija "velikog finala" takođe će se igrati dok jedan tim ne ostvari četiri pobede, a prva utakmica na rasporedu je već u noći između utorka i srede u Oklahomi.


Pobedu u "majstorici" Majami je izborio tek >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << u poslednjoj četvrtini koju je dobio sa 28:15. Prethodno, rezultatska prednost bila je na strani Bostona koji je bolje otvorio utakmicu. Konstantno je održavao prednost tokom prve polovine susreta pa je na odmor otišao sa prednošću od sedam poena (53:46).

Već početak nastavka utakmice nagovestio je drugu priču. Majami je serijom 8:0 došao do izjednačenja (59:59), posle čega se, na svaki pogodak s jedne, odgovaralo košem s druge strane. Posle 36 minuta igre na semaforu je stajao rezultat 73:73, pa je cela finalna serija, u kojoj je do tada odigrano šest utakmica, uz dva produžetka, stala u poslednju četvrtinu. Pravo na popravni nije više imao niko. Predvođen Lebronom Džejmsom, Krisom Bošom i Dvejnom Vejdom Majami je apsolutno dobio "igru nerava" i sa ubedljivih 28:15 okončao poslednju deonicu koja mu je donela priliku da se bori za šampionski prsten.

Džejms je ponovo na terenu proveo svih 48 minuta, uz učinak 31 poen i 12 uhvaćenih lopti. Boš je dodao 19 koševa i osam skokova, dok je Vejd utakmicu završio sa 23 poena, šest skokova i isto toliko asistencija.

U poraženom Bostonu prednjačio je Radžon Rondo još jednim "tripl-dabl" učinkom: 22 koša, 14 asistencija i deset uhvaćenih lopti.

Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na TvojPortal.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBA: Majami ponovo u finalu!

Izvor: Mondo, 10.Jun.2012

U sedmoj, odlučujućoj utakmici finala Istoka, Majami je deklasirao Boston u poslednjoj četvrtini (28:15) i izborio drugi uzastiopni plasman u veliko finale NBA lige. Prošle sezone Hit je bio poražen od Dalasa, ovog puta igraće sa Oklahomom.

Nastavak na Mondo...

"Bič bojsi" ipak gospodare Istokom

Izvor: RTS, 10.Jun.2012

Do pre nekoliko dana pretila im je eliminacija još u polufinalu Istoka, ali posle sinoćnog obračuna Majami hitsi su ipak izborili veliko finale NBA lige. U majstorici protiv Bostona Majami je trijumfovao rezultatom 101:83, i tako se drugi put zaredom našao u velikom finalu, gde će im protivnik biti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.