Kokoškov razgovarao i sa Jokićem, šta je poručio posle svega?

Izvor: Sportske.net, 01.Jan.2020, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kokoškov razgovarao i sa Jokićem, šta je poručio posle svega?

Novi selektor i pored obaveza u Sakramentu stiže da kontaktira sa svim potencijalnim reprezentativcima.

Jedan od njih je, naravno, prva zvezda Denver Nagetsa i najbolji centar NBA lige Nikola Jokić.

U razgovoru za ''Novosti'', selektor reprezentacije Srbije Igor Kokoškov je potvrdio da je već stupio u kontakt sa Jokićem na temu reprezentativnih obaveza tokom leta.

Naravno, svi se nadamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << da će ''Orlovi'' biti kompletni, za početak na kvalifikacionom turniru u Beogradu za plasman na Olimpijke igre, ali još je rano da bi se to moglo garantovati.

''U kontaktu sam sa svim igračima, sa Nikolom takođe. Ne može se očekivati da bilo ko od tih momaka u ovom trenutku da čvrstu garanciju da želi da igra.







Oni ne igraju za selektora, već za nacionalni tim.







U ovom trenutku pričamo o njima, njihovim sezonama. Ne vidim razlog da ne budu motivisani da igraju za reprezentaciju u olimpijskoj godini'', izjavio je Kokoškov.

Njegov prethodnik na klupi ''Orlova'' Saša Đorđević je sa našim nacionalnim timom osvajao srebra na Olimpijskim igrama, Svetskom i Evropkom prvenstvu. Logično je da Kokoškov priželjkuje i korak više.

''Mislim da je košarka i dalje sport broj 1 u Srbiji, da imamo očekivanja i standarde koji nisu mali.







Uvek treba da postoji doza realnosti, svest da ostale nacije napreduju. Košarka je globalni sport i ništa ne ostaje isto.







Takođe, moramo da budemo svesni problema koji postoje u proizvodnji mladih igrača, u razvoju srpske košarke, da sagledamo gde je naša klupska košarka u ovom trenutku.







Sve te stvari utiču na finalni proizvod, a to je nacionalni tim. Imali smo sjajne rezultate prethodnih godina, ali se slažem da zlato ipak drugačije sija'', konstatuje Kokoškov.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.