Izvor: MozzartSport.com, 25.Nov.2020, 18:31

Kokoškov: NBA igrači hteli da dođu u Finsku, priča završena zbog trening kampova

"Savez je čekao zvanični stav NBA lige, da vide kada će biti zvanični početak takmičenja i trening kampova. Kada je objavljeno da kampovi počinju 1. decembra, tu se, objektivno, svaka priča završila", rekao je selektor

Srpska ekspedicija u Finskoj polako se uhodava i priprema za izazove u predstojećim mečevima kvalifikacija za Evrobasket, gde je cilj ostvariti dve pobede koje bi značajno približile Orlove >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << plasmanu na završni turnir.

Zbog pandemije virusa korona i nestabilne epidemiološke situacije u Srbiji nije bilo adekvatnih mogućnosti da se konferencija za novinare održi u Beogradu, zbog toga su selektor Igor Kokoškov i novi kapiten Srbije Aleksa Avramović izdvojili vreme da putem video aplikacije otkriju svoja očekivanja pred utakmicu.

Ipak, jedna od glavnih tema razgovora bilo je potencijalno učešće NBA igrača u ovom delu kvalifikacija. Podsetimo, NBA liga sprečila je reprezentativce Francuske, te Luku Dončića da se odazovu pozivu selektora uprkos njihovoj želji da igraju, a slična je priča bila i sa srpskim asovima iz najjače lige sveta.

"S igračima je bilo kontakta i mi vodimo računa o tome da budemo stalno u razgovorima sa svim kandidatima za nacionalni dres. Savez je čekao zvanični stav NBA lige, da vide kada će biti zvanični početak takmičenja i trening kampova. Kada se je objavljeno da kampovi počinju 1. decembra, tu su se, objektivno, svaka priča završila, jer nije bilo realnih uslova da oni dođu i igraju, a onda se vrate u svoje trening kampove", rekao je Igor Kokoškov i dodao:

"Mi smo sada maksimalno fokusirani na igrače koji su tu i radimo na tome da napravimo dobar rezultat. Postojala je volja NBA igrača da dođu, ali nije bilo realno".

Srbija u subotu od 15.30 po srednjoevropskom vremenu igra utakmicu protiv Švajcarske, dok je za ponedeljak zakazan meč protiv Finske.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.