Igor Kokoškov (©MN Press)
Igor Kokoškov (©MN Press)

Kokoškov: NBA igrači hteli da dođu u Finsku, priča završena zbog trening kampova

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.11.20. | 17:29

"Savez je čekao zvanični stav NBA lige, da vide kada će biti zvanični početak takmičenja i trening kampova. Kada je objavljeno da kampovi počinju 1. decembra, tu se, objektivno, svaka priča završila", rekao je selektor

Srpska ekspedicija u Finskoj polako se uhodava i priprema za izazove u predstojećim mečevima kvalifikacija za Evrobasket, gde je cilj ostvariti dve pobede koje bi značajno približile Orlove plasmanu na završni turnir.

Zbog pandemije virusa korona i nestabilne epidemiološke situacije u Srbiji nije bilo adekvatnih mogućnosti da se konferencija za novinare održi u Beogradu, zbog toga su selektor Igor Kokoškov i novi kapiten Srbije Aleksa Avramović izdvojili vreme da putem video aplikacije otkriju svoja očekivanja pred utakmicu.

Izabrane vesti

Ipak, jedna od glavnih tema razgovora bilo je potencijalno učešće NBA igrača u ovom delu kvalifikacija. Podsetimo, NBA liga sprečila je reprezentativce Francuske, te Luku Dončića da se odazovu pozivu selektora uprkos njihovoj želji da igraju, a slična je priča bila i sa srpskim asovima iz najjače lige sveta.

"S igračima je bilo kontakta i mi vodimo računa o tome da budemo stalno u razgovorima sa svim kandidatima za nacionalni dres. Savez je čekao zvanični stav NBA lige, da vide kada će biti zvanični početak takmičenja i trening kampova. Kada se je objavljeno da kampovi počinju 1. decembra, tu su se, objektivno, svaka priča završila, jer nije bilo realnih uslova da oni dođu i igraju, a onda se vrate u svoje trening kampove", rekao je Igor Kokoškov i dodao:

"Mi smo sada maksimalno fokusirani na igrače koji su tu i radimo na tome da napravimo dobar rezultat. Postojala je volja NBA igrača da dođu, ali nije bilo realno".

Srbija u subotu od 15.30 po srednjoevropskom vremenu igra utakmicu protiv Švajcarske, dok je za ponedeljak zakazan meč protiv Finske.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeIgor Kokoškovkvalifikacije za Evrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara