Izvor: B92, 10.Feb.2022, 10:12

Ko najbolje zakucava u NBA ligi?

NBA liga saopštila je učesnike takmičenja u zakucavanju na NBA Ol-staru, u subotu 19. februara u Klivlendu.

To su bek Orlando Medžika Kol Entoni, bek Hjuston Roketsa Džejlen Grin, krilo Njujork Niksa Obi Topin i krilo Golden Stejt Voriorsa Huan Toskano-Anderson.

Biće krunisan novi šampion pošto će Entoni, Grin i Toskano-Anderson debitovati na takmičenju, a Topin se vraća po drugi put nakon što je prošle godine završio kao drugoplasirani. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Slam Dunk" je takmičenje koje se održava u dve runde.

Pet sudija će ocenjivati svako zakucavanje ocenama na skali od 6 do 10, što će rezultirati najvišim rezultatom od 50 i najnižim rezultatom od 30. Sudije će biti objavljene naknadno.

Sva četiri takmičara će u prvoj rundi imati po dva zakucavanja.

Dvojica igrača sa najvećim kombinovanim rezultatom za svoja dva zakucavanja plasiraće se u finalnu rundu.

Dvojica finalista će zatim imati dva zakucavanja u toj rundi.

Takmičar sa najvećim kombinovanim rezultatom za svoja dva zakucavanja u poslednjoj rundi biće krunisan šampionom AT&T takmičenja u zakucavanju za 2022. godinu.

Za svako pokušano zakucavanje u obe runde, svaki igrač će biti ograničen na tri pokušaja da završi svoje zakucavanje.

Pokušaj se definiše kao akcija tokom koje igrač kontroliše loptu i kreće se prema obruču. Kliknite ovde za kompletno objašnjenje pravila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ko je najbolji trojkaš NBA lige?

Izvor: B92, 10.Feb.2022

Osmorica košarkaša nadmetaće se u brzom šutiranju trojki na NBA Ol-star vikendu, u subotu 19. februara u Klivlendu...To su Zek Lavin iz Čikago Bulsa, Karl-Entoni Tauns iz Minesota Timbervulvsa, Fred Vanvlit iz Toronto Reptorsa, Tre Jang iz Atlanta Hoksa, Dezmond Bejn iz Memfis Grizlisa, bek Luk...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.