Izvor: B92, 10.Feb.2022, 10:19

Ko je najbolji trojkaš NBA lige?

Osmorica košarkaša nadmetaće se u brzom šutiranju trojki na NBA Ol-star vikendu, u subotu 19. februara u Klivlendu.

To su Zek Lavin iz Čikago Bulsa, Karl-Entoni Tauns iz Minesota Timbervulvsa, Fred Vanvlit iz Toronto Reptorsa, Tre Jang iz Atlanta Hoksa, Dezmond Bejn iz Memfis Grizlisa, bek Luk Kenard iz LA Klipersa, bek Si-Džej Mekalum iz Nju Orleans >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pelikansa i bek Peti Mils iz Bruklin Netsa.

Ove godine će biti krunisan novi šampion takmičenja u šutiranju trojki. Lavin, dvostruki šampion u zakucavanju, imaće svoj treći uzastopni nastup na takmičenju.

Jang će se takmičiti po drugi put. Bejn, Mils, Tauns i Vanvlit učestvuju po prvi put, kao i Kenard i MekKalum koji su rođeni u Ohaju.

Takmičenje u šutiranju trojki će ponovo uključiti dve "dew zone" daleke lokacije postavljene na jednakoj udaljenosti između tradicionalnih stalaka za lopte na vrhu luka za šut za tri poena i susednog "krilnog" stalka.

Svaki od dva postolja za lopte nalazi se šest stopa (dva metra) iza linije za tri poena i u njima se nalazi po jedna zelena lopta koja je drugačija od ostalih. Svaka ubačena zelena lopta vredi tri poena.

Pored "dew zon" takmičenje u šutiranju trojki imaće pet glavnih pozicija za šutiranje: četiri stalka sa četiri zvanične NBA lopte (svaka vredna jedan poen) i jednu šarenu loptu (vredi dva poena), i jedan poseban stalak u kom će biti samo šarene lopte.

Svaki učesnik može postaviti stalak sa šarenim loptama na bilo koju od pet glavnih pozicija za šut. Svaka ubačena šarena lopta vredi dva boda.

Svaki takmičar će imati 70 sekundi (1:10) da ispuca što više od raspoloživih 27 lopti, sa maksimalnim mogućim rezultatom od 40 poena po rundi.

Tri takmičara sa najvećim rezultatom u prvoj rundi plasiraće se u rundu koja određuje pobednika. Igrač sa najvećim rezultatom u završnoj rundi će biti pobednik takmičenja u šutiranju trojki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.