Klipersi kažnjeni zbog neprijavljivanja povrede Lenarda

Izvor: B92, 08.Nov.2019, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klipersi kažnjeni zbog neprijavljivanja povrede Lenarda

NBA liga kaznila je Los Anđeles Kliperse zbog toga što nisu prijavili povredu Kavaja Lenarda.

Lenard nije igrao na utakmici sa Milvokijem i NBA je zbog toga, ali i izjave trenera Doka Riversa da je igrač zdrav, rešila da kazni klub novčano sa 50.000 dolara.

Stvar je u tome da je klub dužan da prijavi svaku povredu igrača, što Klipersi nisu učinili, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali izgleda da u ovom slučaju nije bilo samo to da je Lenardu bio neophodan odmor i da je stvarno imao povredu.

Poznati američki novinar Adrijan Vojnarovski smatra da su u klubu iz Los Anđelesa želeli da pruže podršku svom igraču.

"Svi znaju da Kavai Lenard voli svoju privatnost i ne želi da vest o povredi bude javna. Ipak, Klipersima je potrebno da ta informacija bude javna, kako bi izbegli kaznu i ispoštovali pravila takmičenja. Dok Rivers želi da pruži podršku svom igraču i zbog toga će klub prihvatiti kaznu od 50.000 dolara", objavio je Vojnarovski na svom Tviter nalogu.

U saopštenju NBA se navodi da "Lenard ima povredu tetive levog kolena te da je klub kažnjen zbog izjave Riversa koja nije bila u skladu sa Lenardovim zdravstvenim statusom".

Lenard se u međuvremenu vratio na parket i ostvario dabl-dabl u pobedi Klipersa nad Portlandom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.