Klipersi kažnjeni zbog prikrivanja povrede Kavaja Lenarda

Izvor: RTS, 08.Nov.2019, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klipersi kažnjeni zbog prikrivanja povrede Kavaja Lenarda

Rukovodstvo NBA lige kaznilo je Kliperse jer nisu prijavili povredu Kavaja Lenarda već su njegov izostanak iz tima u dva meča predstavili kao odmor čime je klub prekršio pravilo da svaka povreda igrača mora biti prijavljena. Klub je prihvatio kaznu, a Lenarda prijavio kao povređenog za naredna dva meča iako je on sinoć odigrao meč i bio najefikasniji igrač večeri.
Najbolji igrač Klipersa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << propustio je meč protiv Milvokija, a njihov trener Dok Rivers je na insistiranje medija rekao da je izostao zbog kraćeg odmora.

Izgleda da je trener želeo da prećuti zdravstvene probleme svog igrača štiteći njegovu privatnost, ali na drugoj strani pravila u NBA ligi nalažu da svaka povreda mora biti prijavljena.
U obrazloženju izrečene kazne, navedeno je da Lenard ima povredu tetive levog kolena i da je sada prijavljen kao povređen igrač za naredna dva meča.
Kavaj Lenard je pred sinoćnu utakmicu rekao da je razočaran zbog kazne koju je NBA izrekla njegovom timu i pružio podršku svom treneru. 
"Ja sam na Riversovoj strani. On je moj trener. Razočaran sam. Izgleda kao da žele da igrači budu na terenu i kada nisu spremni. Ali to je što je. Moram da radim sve kako bih ostao zdrav jer tako mogu da pomognem timu da ostvaruje uspehe", rekao je Lenard. 

Iako je sada prijavljen kao povređen igrač za naredna dva meča, Lenard je sinoć bio u igri i predvodio Kliperse u pobedi nad Portlandom sa 107:101. Bio je najefikasniji igrač utakmice sa 27 postignuta poena uz 13 skokova i četiri asistencije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Klipersi kažnjeni zbog neprijavljivanja povrede Lenarda

Izvor: B92, 08.Nov.2019

NBA liga kaznila je Los Anđeles Kliperse zbog toga što nisu prijavili povredu Kavaja Lenarda...Lenard nije igrao na utakmici sa Milvokijem i NBA je zbog toga, ali i izjave trenera Doka Riversa da je igrač zdrav, rešila da kazni klub novčano sa 50.000 dolara...Stvar je u tome da je klub dužan da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.