Kenijac posle NCAA lige i razvojne NBA stigao u Skoplje

Izvor: Mondo, 26.Jul.2019, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kenijac posle NCAA lige i razvojne NBA stigao u Skoplje

Stručnjaci mu predviđaju NBA.

Foto: Mondo

Košarkaški klub MZT Skoplje doveo je Kenijca Nunija Omota iz razvojne NBA lige, u kojoj je nastupao za filijalu Bruklina.

Omot ima 24 godine, igra krilnog centra, a sa klubom koji će igrati ABA dva ligu potpisao je ugovor na jednu sezonu.

MZT je saopštio da je Omot "izuzetno kalitetetan krilni centar koji se dobro snalazi i na poziciji tri i koji, prema velikom broju američkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << stručnjaka važi za igrača sa ogromnim potencijalom zbog čege ne bi bilo čudno da u bliskoj budučnosti zaigra u NBA ligi".

Kenijac je prošlog leta u Letnjoj ligi NBA igrao pet utakmica za Golden Stejt, nakon čega je bio deo trening kama Bruklina.

Neposredno pred početak prošle sezone Omot je prebačen u filijalu Bruklina, u kojoj je na 44 utakmice imao prosek od 5,5 poena i dva skoka.

Kenijski košarkaš je pre razvojne NBA lige imao solidnu karijeru u amerčkoj koledž ligi (NCAA), u dresu Univerziiteta Bejlor, gde je u poslednjoj sezoni na 34 susreta imao prosek od 9,9 poena.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FANTASTIČNA PRIČA Dvaput POBEDIO KANCER, pa od kluba iz Primere dobio jedan od NAJDUŽIH ugovora ikada

Izvor: 011vodič.com, 26.Jul.2019

Foto: Miguel Tona / EPA; Iako ima tek 24 godine, već je neverovatna životna priča iza Jeraja Alvareza koji je potpisao novi ugovor sa matičnim klubom. Foto: rodrigo jimenez / EPA; Jeraj Alvarez Posle dve velike životne pobede nad kancerom, Jeraj je nastavio da se profesionalno bavi fudbalom i nedavno...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.