Kao što se i očekivalo – Jokić, Janis ili Embid?

Izvor: B92, 15.Apr.2023, 07:54

Kao što se i očekivalo – Jokić, Janis ili Embid?

NBA liga saopštila je imena trojice kandidata za MVP priznanje u sezoni 2022/23.

Kao što se i očekivalo, na spisku se nalazi Nikola Jokić uz Janisa Adetokumba i Džoela Embida. Njih trojica su se i prošle sezone našla u užem izboru kada je centar Denvera osvojio drugu uzastopnu nagradu za najkorisnijeg igrača.

Srpski košarkaš je na dobrom putu da mu to pođe za rukom i treći put uzastopno i tako se pridruži Viltu Čemberlenu, Bilu Raselu i Leriju Birdu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su jedini igrači sa po tri uzastopna MVP priznanja.

Prema poslednjem preseku NBA lige, upravo je Jokić glavni favorit nakon što je još jednom preskočio "peticu" Filadelfije Džoela Embida. Njegov Denver je po prvi put u istoriji zauzeo prvo mesto na Zapadu. U proseku je beležio 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencija.

Embid je najbolji poenter lige sa 33,1 poenom u proseku. Uz to ima 10,2 skokova i 4,2 asistencije. Adetokumbo iza sebe ima najbolju šutersku sezonu sa 31,1 poenom u proseku uz 11,8 skokova i 5,7 asistencija.

U Top 10 posle pomenutog preseka su bili još i Džejson Tejtum, Donovan Mičel, Domantas Sabonis, Šaj Gildžes-Aleksander, Luka Dončić, , Džejms Harden i Kevin Durent.

Nije poznat tačan datum dodele ove prestižne nagrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jokić ponovo finalista MVP trke u NBA ligi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2023

NBA liga je na zvaničnom sajtu saopštila imena trojice kandidata za MVP priznanje u sezoni 2022/23, na spisku se nalazi srpski košarkaš Nikola Jokić, a protivkandidati su mu Janis Adetokumbo i Džoel Embid...Njih trojica su se i prošle sezone našla u užem izboru, kad je Jokić osvojio drugu uzastopnu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.