Jokić ponovo finalista MVP trke u NBA ligi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2023, 10:50

Jokić ponovo finalista MVP trke u NBA ligi

NBA liga je na zvaničnom sajtu saopštila imena trojice kandidata za MVP priznanje u sezoni 2022/23, na spisku se nalazi srpski košarkaš Nikola Jokić, a protivkandidati su mu Janis Adetokumbo i Džoel Embid.

Njih trojica su se i prošle sezone našla u užem izboru, kad je Jokić osvojio drugu uzastopnu nagradu za najkorisnijeg igrača.

Reprezentativac Srbije ima realne šanse da bude laureat i treći put uzastopno i tako se pridruži Viltu Čemberlenu, Bilu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Raselu i Leriju Birdu koji su jedini igrači sa po tri uzastopna MVP priznanja.

Prema poslednjem preseku NBA lige, upravo je Jokić glavni favorit pošto je još jednom preskočio centra Filadelfije Džoela Embida.

Jokićev Denver je prvi put u istoriji zauzeo prvo mesto na Zapadu. U proseku je beležio 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencija.

Embid je najbolji poenter lige sa 33,1 poenom u proseku. Uz to ima 10,2 skokova i 4,2 asistencije. Adetokumbo iza sebe ima najbolju šutersku sezonu sa 31,1 poenom u proseku uz 11,8 skokova i 5,7 asistencija.

U Top 10 MVP trke bili su još i Džejson Tejtum, Donovan Mičel, Domantas Sabonis, Šaj Gildžes-Aleksander, Luka Dončić, Džejms Harden i Kevin Durent.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čarls Barkli se obrukao, nije umeo da izgovori imena kandidata za MVP-a

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 15.Apr.2023

Jedini sa kojim nije imao Barkli jeste Džoel Embid Objavljena su imena tri kandidata za MVP titulu u NBA ligi, a slavni NBA košarkaš Čarls Barkli nije umeo da izgovori imena dvojice od trojice ljudi koji se bore za tu nagradu. Najveći problem mu je bio da izgovori ime Janisa Adetokumba, pa i pored...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

"Jokić može da postane tragičar"

Izvor: B92, 15.Apr.2023

NBA analitičar Bil Simons kaže da Nikola Jokić vrlo lako može da postane Stiv Neš ove generacije...Misli pre svega na činjenicu da, uprkos sjajnim individualnim partijama, na ekipnom planu će ostati praznih šaka...Jokić, dvostruki MVP, ove sezone je takođe u najužem izboru za ovu nagradu..."Ako...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.