Jokić rešio dramu protiv Memfisa, odigrao jednu od najboljih partija u karijeri; Pokuševski zatajio, Bjelica bez šanse (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021, 08:01

Jokić rešio dramu protiv Memfisa, odigrao jednu od najboljih partija u karijeri; Pokuševski zatajio, Bjelica bez šanse (VIDEO)

Nikola Jokić odigrao je jednu od najboljih utakmica u karijeri i vodio Denver do pobede nad Memfisom u dramatičnom susretu koji je rešen posle dva produžetka. Nagetsi su savladali "grizlije" rezultatom 139:137 zahvaljujući upravo svom najboljem igraču, koji je pored 47 poena postigao i odlučujuće koševe u završnici.

Srpski centar ne samo da je bio ubedljivo najefikasniji pojedinac na meču i da mu je falilo tri poena da izjednači lični rekord, nego je i pokrenuo preokret >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kada se činilo da će domaćin izgubiti.

Na tri minuta do kraja Memfis je vodio 114:105, a onda je momak iz Sombora postigao četiri poena i još dva puta dodao Vilu Bartona koji je trojkama istopio prednost rivala.

Ostalo je 20 sekundi do kraja kada je momak iz Sombora iznudio faul, pogodio je oba slobodna bacanja za 116:116 i odveo utakmicu u produžetak.

U dodatnih pet minuta Denver je opet bio na ivici poraza, ali je još jednom Barton bio precizan na Nikolino dodavanje i izborio drugi produžetak. U njemu je od 14 poena svoje ekipe Jokić postigao devet, uključujući i prelomnu trojku na 42 sekunde do kraja.

Potom je Dozir bio precizan sa penala i "grumenje" je iščupalo važan trijumf.

Kada se sve sabere, Jokić je na parketu proveo nešto više od 45 minuta i za to vreme postigao 47 poena, imao 15 skokova, osam asistencija, jednu blokadu, doduše uz sedam izgubljenih lopti.

Iz igre je šutirao skoro 60% (20/31), pogodio dve trojke iz šest pokušaja, a stigao je da nakupi toliki broj poena uz samo pet uspešnih slobodnih bacanja, takođe iz šest pokušaja.

Primera radi, Džoel Embid kojeg pokušavaju da izjednače sa Jokićem u trci za MVP priznanje, u porazu od Golden Stejta je postigao 28 poena, ali šutnuo čak 14 penala i pogodio 11.

Drugi heroj Barton je duel završio sa 28 poena (5/6 trojke), šest skokova i sedam uspešnih dodavanja, dok se na drugoj strani istakao Dža Morant.

Morantu je malo falilo da kompletira tripl-dabl (36 poena, osam skokova, 12 asistencija), a najviše su mu pomogli Melton sa 25, odnosno Alen sa 24 poena.

Ekipa Majka Melouna ostvarila je treći uzastopni trijumf bez teško povređenog Džamala Marija i četvrta je na Zapadu sa skorom 36-20, dok je Memfis osmi sa 29 pobeda i 26 poraza.



Pokuševski zatajio, Bjelica bez šanse, Vučević vodio Čikago do pobede

Ostali srpski košarkaši nisu se previše istakli tokom noći u NBA ligi – Aleksej pokuševski odigrao je ispod standarda u porazu Oklahome, dok Nemanja Bjelica ponovo nije dobio šansu u ekipi Majami. Od igrača sa ovih prostora istakao se Nikola Vučević, koji je vodio Čikado do trijumfa nad Bostonom.

Oklahoma je poražena od Vašingtona 119:107, a Pokuševski je zatajio i potpuno se ispromašivao.



Za pola sata je postigao osam poena (3/11 iz igre, 2/8 trojke), uz četiri skoka, pet asistencija i čak šest izgubljenih lopti.

Vizardse je do trijumfa Bredli Bil sa 30 poena, dok je Rasel Vestbruk upisao novi tripl-dabl sa 13 poena, 11 uhvaćenih lopti i 17 uspešnih dodavanja.

Nemanja Bjelica ponovo nije dobio šansu u Majamiju, koji je lagano pobedio Hjuston roketse, rezultatom 113:91.

Čikago je prekinuo seriju Bostona od šest uzastopnih trijumfa i zahvaljujući Nikoli Vučeviću bio bolji rezultatom 102:96.



Vučević je bio najefikasniji sa 29 poena i 9 skokova, a interesantno je da nije šutnuo nijedno slobodno bacanje.

Na drugoj strani je Tejtum došao do tipl-dabla (14-13-10), ali je pogodio samo tri šuta iz čak 17 pokušaja. Najbolji je bio Braun sa 23 poena.

Boston je pao na peto mesto na Istoku sa 31 pobedom i 27 poraza, dok su Bulsi deseti (24-33).

Embid gledao najboljeg šutera u istoriji košarke – Kari izrešetao i Filadelfiju

Pored Nikole Jokića, noć u NBA ligi obeležio je neverovatni Stef Kari koji igra možda i košarku života u ovom trenutku. Kari je nastavio šuterski teror u najjačoj ligi sveta, što je na svojoj koži osetila i Filadelfija. Golden Stejt je srušio najbolju ekipu Istočne konferencije, rezultatom 107:96.

Voriorsi su ostvarili važan trijumf u borbi za plej-in turnir zahvaljujući najboljem šuteru u istoriji ove igre.



Kari je postavio novi rekord i postao prvi igrač koji je postigao 30+ poena na 11 uzastopnih utakmica, a da ima više od 33 godine.

Plejmejker "ratnika" je priznao da ove sezone mora da igra mnogo drugačije zbog okolnosti koje su zadesile ekipu. To mu omogućava potpunu slobodu u napadu i sada je zatrpao koš File sa 49 poena (14/28 iz igre), uz 10 pogođenih trojki iz 17 pokušaja.

To znači da je u poslednjih 10 mečeva ubacio 72 šuta van linije 7,24 i došao do šeste utakmice ove sezone sa dvocifrenim brojem trojki. 21. u karijeri. Poređenja radi, nijedan aktivni košarkaš nema više od pet takvih partija u karijeri.

Stefov učinak mnogo je važniji kada se pogleda statistika saigrača, jer su samo Vigins sa 16 i Li sa 12 bili dvocifreni, a opet je vodio tim do pobede nad jednim od konkurenata za šampionski prsten.

Na drugoj strani se istakao Džoel Embid koji je postigao 28 poena, uz 13 skokova i osam asistencija, ali i lošem šutu iz igre (8/21, 11/14 slobodna bacanja).



Filadelfija je ostala prva na Istoku sa 39 pobeda i 18 poraza, dok je ekipa Stiva Kera skočila na devetu poziciju Zapadne konferencije sa skorom 29-29.

Pobede su tokom noći još ostvarili Detroit pistonsi, Čikago bulsi, San Antonio sparsi, Majami hit, Finiks sansi, Juta džez...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.