Jokić kaska za Embidom – NBA pravilo mu ide na ruku

Izvor: B92, 13.Jan.2024, 16:34

Jokić "kaska" za Embidom – NBA pravilo mu ide na ruku

Košarkaš Filadelfije Džoel Embid i dalje drži prvo mesto u trci za MVP priznanje u NBA ligi.

Aktuelni branilac laskave titule u poslednje vreme više ne igra no što igra, ali ga to ne ometa u držanju pol pozicije.

Embid ove sezone u proseku ima 34,6 poena, 11,8 skokova i šest asistencija na 27 odigranih mečeva.

Ono što bi moglo da ga sputa jeste NBA pravilo, koje kaže da igrač, ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "želi" da bude proglašen za najkorisnijeg košarkaša regularnog dela sezone, mora da odigra najmanje po 20 minuta na 65 utakmica.

Embid je do sada propustio 10 utakmica u sezoni, što znači da ima "lufta" da ne odigra samo još sedam utakmica do kraja regularnog dela sezone.

Embidu za vratom standardno diše naš Nikola Jokić, dvostruki osvajač ovog priznanja, koji u proseku beleži 25,5 poena, 11,7 skokova i 9,3 asistencije.

Pravu MVP partiju Jokić je odigrao protekle večeri u pobedi nad Pelikansima (125:113), kada je ostvario učinak od 27 poena, 14 asistencija, 10 skokova.

Iza ovog dvojca dolaze Šaj Gildžes-Aleksander, Luka Dončić i Janis Adetokumbo, dok su u prvih 10 Džejson Tejtum, Domantas Sabonis, Entoni Dejvis, Tajriz Haliburton i Kavaj Lenard.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.