Jokić: Mi u Denveru smo tihi divovi VIDEO

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 13:22

Jokić: Mi u Denveru smo tihi divovi VIDEO

Košarkaš Denvera Nikola Jokić nakon završenog OL-star vikenda u Indijanapolisu dao je veliki intervju i to na svoj 29. rođendan.

Jokić je posle šestog Ol-star vikenda razgovarao sa novinarkom "Altitud Sporta" iz Denvera Kejt Vindž, a teme su bile razne – od rođenadana, preko konja, do porodice.

Jokić je prvo govorio šta za njega predstavlja Ol-star vikend, na kojem je postigao 13 poena uz 9 asistencija.

"Mislim da je to samo provođenje vremena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa momcima i biti oko najboljih igrača na svetu. Mislim da je to verovatno najbolja stvar ovog vikenda", rekao je Jokić na početku razgovora.

Usledilo je i pitanje da li je bilo vreme kada nisi bio siguran da možeš uspeti u NBA ligi?.

"Oh da, naravno. I dalje mislim da možda neću uspeti, ali šalim se. Ali da, znajući svoju istoriju, znajući svoj put, mislim da je to zaista neki jedinstven put i jedinstven način da dođeš do NBA lige. Došao sam ovde da bih, bukvalno, trenirao. Tada sam bio peti ili šesti veliki igrač. Tako da je to bilo lep način da se nagradiš s tom Ol-star utakmicom, ako to ima smisla. Tog trenutka se sećam, bio je to zaista privilegovan trenutak. Mislim da čak i sada predstavljam Denver Nagetse i svoj rodni grad, svoju porodicu. I zato se trudim da se zabavim", rekao je centar Denvera.

Jedna od stvari koje su drugačije ove godine, ti si sada NBA šampion, a dobio je i pitanje šta je naučio o sebi.



"Još uvek nemam vremena za razmišljanje. Stvarno sam pokušavao, šta sam naučio o sebi? Ne želim zvučati kao guru. Možeš učiniti sve. Šta god ti je u mislima, jednostavno trebaš... Ne znam. Nemam tu misao u glavi. Ali stvar koju sam naučio o sebi je... Ne znam. Za mene je teško.


Kako sada definišeš uspeh u ovom trenutku karijere?

"Mislim da je u ovom trenutku šampionski pehar verovatno vrhunac. Jednostavno se trudiš da ne padneš. Samo pokušavaš da ne padneš na tom nekom početku. Želiš da budeš tamo i možda da pronađeš neki novi vrh planine. Videćemo. Naravno, novi šampionski naslov će nas sve podići kao grupu, kao tim. Ali mislim da se jednostavno svakodnevno pobedjuju utakmice i, kao što sam rekao, živeti pobeđivanje je stil života i taj stil ne prihvata poraz, rekao bih to".

Govorio je i o tome kako se menatlno nosi sa velikim brojem utakmica.



"Mislim da mi tu dosta pomaže porodica, jer je moj konj danas pobedio, ako neko želi da zna. U Rimu. Da, moj konj je bio dobar. Takve stvari, znate. Onda ne razmišljam o košarci tokom celog dana, razgovaram sa prijateljem ovde, zatim razgovaram sa prijateljem u Srbiji o trci takođe. A onda provodim vreme sa porodicom, imamo nekoliko dece koja trče oko nas i drže nas zauzetima i zabavljaju nas. Ponekad moramo i mi zabaviti njih, znate, tako da, reći ću da su to moja porodica i moji konji",
rekao je Jokić.

U Denver je stigao kao mladić, a sada je oženjen, porodičan čovek koji ima ćerku. Kako bi opisao čoveka u koji si izrastao? I kako si posmatrao ovaj tim i ovaj grad kako rastu zajedno s tobom?



"Mislim da smo, reći ću, tihi divovi, ako to ima smisla. Moj život ide zaista uzbrdo, na ličnom planu ide uzbrdo, polako uzbrdo i za to sam zaista zahvalan. Moja žena, moje dete, cela moja porodica su zdravi i mislim da je to najvažnija stvar u životu, bukvalno. Ali čak i Denver Nagetsi, mi ne pravimo buku, znate, mi smo kao talas, jednostavno... Tihi divovi."


Da si mogao da izabereš drugi tim....?



"Ne, mislim da sam razgovarao sa nekim pre nedelju ili dve, da mogu sada da biram neki tim, sigurno bih izabrao Denver Nagetse. Samo zato što mislim da je priča neverovatna, to je tako jedinstveno i mislim da ne bih izabrao nijedan drugi tim. Samo mislim da je veće od košarke. Mislim da je to nešto za šta, naravno, zahvalan sam košarci i svemu tome. Košarka nam je pružila neverovatan život. Živimo u sjajnom gradu i sve to, ali porodica je nešto poput sidra i drži nas sve zajedno.


Pričao je i o tome šta njega usrećuje,

"Moram reći da je to porodica i stvari koje radim van košarke, verovatno to. Čuti svoju ćerku kako se smeje kao luda, to je ono što volim. To je nešto što ne možeš kupiti. To je nešto čisto", rekao je NBA šampion.

Jokić je u ponedeljak napunio 29 godina.

"Uh, 29, prijatelju, misliš da je to samo broj, ali nije. Zašto nije? Ne znam. Mislim da kada napuniš 30 godina više nisi mlad, tako da se ne radujem. Ne želim biti kao Markus, pogledajte ga"

Šta je bilo najbolje u 28. godini i koja je najveća lekcija koju si naučio u prethodnom krugu oko sunca.



"Lekcija? Mrzim to jer ne volim svoj rođendan. Ne sviđa mi se. Mislim, profesionalno gledano, mislim da je to moralo biti prvenstvo. Znam da to nije ove godine, ali to je bilo zapravo prošle godine.. Bilo je smešno za mene. Znaš, nešto što smo napravili istoriju, prvi put ikada. To je nešto za šta ćemo biti upamćeni. Stavili smo naša imena u neko nasleđe. Mislim da je to nešto zaista jedinstveno. A lekcije koje sam naučio... To je teško pitanje za mene. Šta znam o sebi i lekcije koje sam naučio. Možda ne učim lekcije. Samo živim svoj život bez lekcija. Osećam se tako. Sviđa mi se".


Rođendanske želje za 29. rođendan?

"Nemam velike ciljeve i velike snove. Želim male, kao što je moja porodica zdrava. Da moji konji pobede trke, neki mali uspesi. Ne treba mi ništa veliko i sjajno. Tako sam srećan s malim pobedama", zaključio je Nikola Jokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Emotivni Jokić: Jedna stvar najbitnija, to ne možeš kupiti

Izvor: B92, 20.Feb.2024

Košarkaš Denvera Nikola Jokić stigao je u taj klub kao mladić, a sada je, osim što je uspešan košarkaš, ostvaren i kao muž i otac...Jokić je nakon OL-star vikenda u Indijanapolisu dao je veliki intervju i to na svoj 29. rođendan, u kojem je istakao da je upravo porodica ono što ga najviše...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.