Istorijski uspeh legendarnog Novickog

Izvor: RTS, 18.Nov.2014, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorijski uspeh legendarnog Novickog

Dirk Novicki postigao 27.000 koševa za Dalas i oborio novi rekord u NBA ligi. MOK predlaže: OI ubuduće i u dve zemlje. Čelsijev odgovor Realu: Matiću novi ugovor i veća plata. Predsednik Marselja Labrun u pritvoru. Vladimir Micov mesec dana van terena zbog frakture kosti ruke.

Pratite nas na Tviteru i Fejsbuku 

12.05 - Bivši selektor >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fudbalske reprezentacije Engleske Sven-Goran Erikson imenovan je za novog trenera kineskog Šangaja SIPG. Švedski stručnjak prethodno je radio u Gvangžuu, a kineski mediji prenose da bi u novm klubu mogao da zarađuje šest miliona dolara po sezoni, čime bi postao jedan od najplaćenijih trenera na svetu.

Veoma sam srećan i ponosan što sam postao trener ovog kluba. Jedva čekam da počnem da radim i radujem se novim izazovima, rekao je Erikson prilikom predstavljanja.

On je tokom duge karijere pet godina vodio englesku reprezentaciju, bio je trener Fiorentine, Rome, Lacija, Benfike, Mančester Sitija, kao i selektor Meksika i Obale Slonovace. U poslednje vreme imao je nekoliko kratkoročnih angažmana - u engleskom drugoligašu Lesteru, bio je savetnik u jednom tajlandskom klubu, dok je pet meseci proveo kao direktor u Al Nasru.

11.50 - Holandske fudbalske vlasti zatražile su pokretanje krivične istrage zbog rasističkih komentara, pošto je Leroj Fer postavio na Tviter fotografije svojih crnih saigrača.

Veb sajt Futbalzone.nl preneo je fotografije na svoju Fejsbuk stranicu, što je izazvalo talas rasističkih komentara. Fer, koji inače igra za Kvins Park Rendzrers, rekao je da je bio "šokiran" ovakvim reakcijama.

Znamo da fudbalerima izvikuju majmunske pokliče na tribinama bivšeg Istočnog bloka, ali ovo što se sada dešava je mnogo gore. Kao da poručuju da mi ne pripadamo holandskom timu, rekao je Fer.

11.40 - Američki skijaš Bode Miler pauziraće do februara, posle operacije leđa, kojom će ublažiti tegobe koje ima zbog diskus hernije. Tridesetsedmogodišnji Miler je početak sezone propustio upravo zbog problema sa leđima, koje ima otkako je prošlog marta doživeo nezgodan pad u finalnoj trci Svetskog kupa.

Miler je tokom treninga u Koper mauntinu, u Koloradu, prošle nedelje, rekao da se nada da će uspeti da reši problem i bez operacije, ali je sada ocigledno da je hirurška intervencija neizbežna.

Razočaran sam što ću propustiti ovaj deo sezone, ali ovaj zahvat će mi uveliko olakšati bolove, rekao je Miler.

Miler se prošle sezone vratio na stazu nakon jednogodišnje pauze posle oporavka od povrede kolena, da bi osvojo bronzu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju u superveleslalomu, što mu je bilo šesto olimpijsko odličje u karijeri.

11.30 - Bivši fudbaler Crvene zvezde i reprezentacije Goran Drulić dobro se oporavio od povreda u nedavnoj saobraćajnoj nesreći i biće otpušten sutra kući,izjavio je direktor Opšte bolnice u Ćupriji Marko Ilić .

Razgovarao sam sa njegovim ordinirajućim hirurgom Željkom Obradovićem, Drulić je sasvim u redu i sutra će biti otpušten sa odelenja. Bitno je da je sve završeno kako treba i bez komplikacija, rekao je Ilić.

Drulić je operisan zbog povreda trbuha i trbušnih organa zadobijenih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 11. novembra oko 19,15 sati na autoputu Boegrad - Niš kod Paraćina.

11.15 - Olimpijske igre bi u bliskoj budućnosti mogla da organizuju dva domaćina, jedan je od predloga koji će uskoro razmatrati Međunardni olimpijski komitet.

Budući grad domaćin bi u budućnosti mogao da podeli organizaciju sa drugim gradom, a u posebnim slučajevima i sa drugom zemljom, kaže se u jednom od 40 predloga koji će biti na stolu MOK-a na zasedanju u Monaku u decembru.

MOK je očigledno u skladu sa svetskom finansijskom krizom odlučio da promeni pravila koja su do sada isključivala mogućnost da Igre organizuju dva grada, ili čak dve zemlje. Takođe, gradovi kandidati za domaćina OI neće ubuduće morati da imaju skupe prezentacije, ili da imaju veliku finansijsku "zaleđinu".

11.00 - Francuska policija uhapsila je predsednika fudbalskog prvoligaša Kaena Žana Fransoa Fortena pod sumnjom da je namestio utakmicu u drugoj ligi. Forten je među devetoricom uhapšenih osumnjičenih da su namestili meč između Kaena i Nima prošle sezone. Uhapšen je i predsednik Nima Žan Mark Konrad.

Utakmica koja se sumnjiči da je bila nameštena završena je remijem - 1:1 u maju ove godine, rezultatom koji je omogućio Nimu da ostane u Ligi 2, dok je Kaen obezbedio plasman u elitnu diviziju.

10.50 - Uprava engleskog fudbalskog kluba Čelsi ponudiće Nemanji Matiću novi poboljšani ugovor, posle njegovih dobrih igara od povratka na Stamford Bridž.

Matićev sadašnji ugovor ističe 2019. godine, ali Čelsi želi da poboljša finansijske uslove (trenutna plata je 90.000 funti nedeljno), pošto je, kako se navodi, interesovanje za veznog igrača pokazao i madridski Real. On se u januaru vratio u Čelsi iz Benfike i odmah izborio mesto u startnoj postavi "plavaca". Jedini je fudbaler koji je ove sezone odigrao svih 15 utakmica i postigao je dva gola.

Matić je pre Čelsija igrao za Benfiku, Vitese, Košice i Jedinstvo iz Uba. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 17 utakmica.

10.30 - Predsednik francuskog fudbalskog prvoligaša Olimpika iz Marselja Vensan Labrun pritvoren je zbog optužbe za nelegalni transfer Andrea Pjera Žinjaka 2010. godine. Policija je uhapsila i direktora kluba Filipa Pereza.

Kako prenosi "L'Ekip', policija saslušava i bivšeg predsednika kluba Žana Kloda Dasijea. Sadašnji i bivši čelnik Olimpika odgovaraće na optužbe o nelegalnim finansijskim operacijama kluba prilikom transfera Žinjaka iz Tuluza u Marselj 2010.

10.00 - Iransko-britanska državljanka Gnončeh Gavami u zatvoru je zbog povezanosti sa opozicijom, a ne zato što je pokušala da prisustvuje utakmici muških odbojkaških ekipa, preneli su iranski mediji.

Kako je navela iranska agencija ISNA, u saopštenju tužilaštva u Teheranu navodi se da je Gnončeh Gavami bila aktivna u protestima opozicije protiv vlasti i da je bila u kontaktu sa pojedinim zapadnim medijima.

Ona je u februaru došla u Iran i povezala se sa grupom aktivistkinja i, između ostalog, protestovala je zbog zabrane ženama da prisustvuju utakmicama muških ekipa. Gavami je uhapšena u junu pošto je pokušala da uđe na utakmicu muških odbojkaških reprezentacija Irana i Italije. Njen advokat je početkom meseca rekao da je osuđena na zatvorsku kaznu od godinu dana, pošto je proglašena krivom za propagandu protiv vlasti.

08.50 - U nastavku NBA lige odigrano je devet mečeva, Denver je porazio Klivlend u Ohaju sa 106:97, a Čikago savladao Kliperse u Los Anđelesu sa 105:89.Dalas Meveriksi slavili su na gostovanju Hornetsima u Šarlotu sa 107.20, a Dirk Novicki je prebacio granicu od 27.000 koševa postignutih za Dalas Meverikse u kojima igra već 16 godina.

Aktuelni šampion San Antonio naneo je i deseti poraz Filadelfiji sa100:75, dok je Majami Hit posle tri poraza slavio u Bruklinu protiv Netsa sa 95:83.

00.00 - igrač Galatasaraja Vladimir Micovje doživeo frakturu kosti ruke, prenose turski mediji, tokom velikog derbija sa Fenerbahče Ulkerom, koji je prilično lako dobio tim našeg trenera Željka Obradovića i reprezentativaca Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice (85:74).

Prema prvimprocenama Micova očekuje pauza od najmanje mesec dana, tako da neće igrati u petak u 18 časova, kada se u Istanbulu budu srele ekipe Galatasaraja i Crvene zvezde, u 6. kolu prve faze Evrolige.

 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Teška povreda Filipa Lama!

Izvor: RTS, 18.Nov.2014

Sjajni fudbaler minhenskog Bajerna zadobio prelom skočnog zgloba na treningu i sledi mu duža pauza. Komemoracija i sahrana Pantelića u četvrtak. Nedović predstavljen u Valensiji. Goran Drulić od srede na kućnom lečenju. Žigić trenira sa Birmingemom. Bejzbol igrač Đankarlo Stanton vlasnik...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.