Teška povreda Filipa Lama!

Izvor: RTS, 18.Nov.2014, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teška povreda Filipa Lama!

Sjajni fudbaler minhenskog Bajerna zadobio prelom skočnog zgloba na treningu i sledi mu duža pauza. Komemoracija i sahrana Pantelića u četvrtak. Nedović predstavljen u Valensiji. Goran Drulić od srede na kućnom lečenju. Žigić trenira sa Birmingemom. Bejzbol igrač Đankarlo Stanton vlasnik "najtežeg" sportskog ugovora ikada. Dirk Novicki postigao 27.000 koševa za Dalas i oborio rekord u NBA ligi. Vladimir Micov mesec dana van terena zbog frakture kosti ruke.

Pratite >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nas na Tviteru i Fejsbuku 

22.10 - Fudbalska reprezentacija Brazila savladala je u prijateljskoj utakmici u Beču domaću selekciju Austrije sa 2:1. Ovo je šesta pobeda ""selesaa" zaredom otkako je Karlos Dunga ponovo preuzeo mesto selektora nacionalnog tima.

Petostruki prvaci sveta igraju kao preporođeni nakon što je Dunga, nekadašnji istaknuti reprezentativac, preuzeo ekipu od Luisa Felipea Skolarija, koji se povukao posle debakla na ovogodišnjem Mundijalu. Golove su postigli David Luiz i Firmino, dok je gol za Austrijance postigao Dragović. 

19.15 - Srpski internacionalac Nemanja Nedović predstavljen je danas u Valensiji kao novi košarkaš istoimenog kluba sa kojim je potpisao ugovor na dve godine.

Dugo vremena nisam bio na terenu i jedva čekam da počnem da igram. Jako sam srećan što sam se priključio Valensiji jer se radi o ozbiljnom klubu koji tokom prethodnih godina beleži odlične rezultate u Evropi, rekao je Nemanja Nedović.

Srpski košarkaš do sada je imao priliku da nosi dres Crvene zvezde, Lijetuvos Ritasa i Golden Stejta.

19.00 - Bivši fudbaler Crvene zvezde Goran Drulić uspešno se oporavlja od povreda zadobijenih u saobraćajnom udesu na auto-putu Beograd - Niš i u sredu će biti otpušten na kućno lečenje.

Razgovarao sam sa njegovim ordinirajućim hirurgom Željkom Obradovićem, Drulić je sasvim u redu i u sredu će biti otpušten sa odeljenja. Bitno je da je sve završeno kako treba i bez komplikacija, izjavio je direktor Opšte bolnice u Ćupriji Marko Ilić, a prenosi Tanjug.

18.00 - Mladi defanzivac Crvene zvezde Bogdan Planić, strelac pobedonosnog gola na prijateljskom meču protiv Udinezea, rekao je da ekipa mora da dobije sve tri utakmice do kraja jesenjeg dela prvenstva i ostane u šampionskoj trci sa Partizanom.

Moramo pre svega na psihološkom planu da se dignemo posle remija sa Čukaričkim na Marakani. Nadam se da ćemo u tome uspeti, jer nemamo više prava na kiks. Cilj nam je da dobijemo ove tri utakmice do kraja jeseni i nadamo se nekom kiksu našeg rivala, ali pre svega je bitno da mi zabeležimo sve tri pobede, izjavio je Planić za zvanični sajt crveno-belih.

On je dodao da je počastvovan što je postigao jedini gol na oproštaju Dejana Stankovića od crveno-belog dresa i da će mu to svakako podići samopuzdanje.

Velika nam je čast što smo deo generacije sa kojom se Stanković oprostio od fudbala. Većinom su na terenu bili klinci, oni su tek bili rođeni kad je Dejan igrao za Zvezdu i verujem da nisu ni sanjali da će jednog dana zaigrati sa njim. Osećaj je fenomenalan, čast mi je i da sam postigao pogodak na njegovom oproštaju, ali i obaveza da radimo još bolje, poručio je Planić.

Zvezda narednog vikenda gostuje Radničkom iz Kragujevca, potom dočekuje OFK Beograd, a jesenji deo sezone završava utakmicom u Lučanima protiv domaće Mladosti.

16.45 - Alvaro Rekoba je legenda koja hoda urugvajskog Nasionala. Sjajni 38-godišnji fudbaler nedavno je sjajnim golom rešio derbi protiv Penjarola. Toliko je oduševljen bio potezom svog saigrača mladi Gaston Pereiro, da je odmah odlučio da istetovira lik svog idola.

Kada sam pokazao tetovažu "El Činu", nije mogao da veruje, rekao je Pereiro. Zahvalio mi se čak jer sam dao da ga nacrtaju sa kosom. 

16.35 - Bajernov najveći rival, Borusija iz Dortmunda, oglasila se na Tviteru povodom povrede Filipa Lama i poželela sjajnom beku brz oporavak. Zaista sjajan gest "milionera".

16.30 - Doha će biti domaćin prvenstva sveta u atletici 2019. godine, odlučila je Međunarodna atletska federacija.

Prestonica Katara pobedila je u trci za organizaciju SP u kojoj su učestvovali Barselona i američki grad Judžin.

Doha je izabrana tajnim glasanjem članova Izvršnog saveta IAAF.

16.00 - Engleski drugoligaški fudbalski klub Birmingem potvrdio je da njegov bivši napadač Nikola Žigić ponovo trenira sa ekipom.

Žigić je bez kluba otkako je na kraju sezone napustio Birmingem, posle četiri godine.

Kako je preneo Bi-Bi-Si, klub i srpski fudbaler još nisu postigli dogovor o saradnji.

Žigić je 2010. godine u Birmingem došao iz Valensije. U prvoj sezoni u Engleskoj Žigić je postigao gol u pobedi protiv Arsenala od 2:1 u finalu Liga kupa.

15.40 - Minhenski Bajern saopšito je da je Filip Lam zadobio prelom skočnog zgloba na treningu zbog čega će pauzirati najmanje tri meseca.

Kapiten Bavaraca biće uskoro podvrgnut operaciji.

Lam se tako pridružio podužoj listi povređenih igrača Bajerna na kojoj su Martinez, Alaba, Tijago, Badštuber, Pisaro, Štarke i Rejna.

Lam je letos objavio da završava reprezentativnu karijeru posle Mundijala u Brazilu na kojem je sa selekcijom Nemačke osvojio titulu svetskog prvaka.

15.25 - Američki bejzbol igrač Đankarlo Stanton produžio je ugovor sa Majami Marlinsima za sumu od 325 miliona dolara, najveću ikada u istoriji sporta.

Stenton je sa Majamijem potpisao astronomski ugovor na 13 godina.

On je tokom pet sezona u američkopj ligi ostvario 154 "houm ranova".

Stenton je propustio poslednjih 17 utakmica prošle sezone jer ga je loptica udarila u lice, ali je uprkos tome ove godine zabeležio 37 udaraca "preko ograde", najviše ove sezone u nacionalnoj ligi SAD.

15.01 - Ovako će izgledati zvanična maskota Evropskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine:

14.25 - Prihod Mančester junajteda manji je za deset odsto, zbog neučešća u Ligi šampiona ove sezone, saopštio je ovaj engleski premijerligaš.

Junajted, koji je trenutno sedmi na tabeli i još uvek se nije stablizovao otkako je 2013. sa kormila otišao legendarn menadžer tog kluba Aleks Ferguson, saopštio je da je ukupni prihod zakljucno sa 30. septembrom ove godine smanjen za deset odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Junajted je "obrnuo" 88,7 miliona funti, za razliku od 98,5 miliona funti prihoda u istom periodu prošle godine.

13.55 - Francuski prvoligašs Kaen i drugoligaš Nim mogli bi da budu izbačeni iz liga, ukoliko se dokaže da su namestili meč, rekao je predsednik Francuske fudbalske lige Frederik Tirije.

Ukoliko se dokaže da je bilo korupcije, Liga će primeniti drastične sankcije protiv ovih klubova, a podsećam vas da bi kazna mogla da bude i izbacivanje iz lige, rekao je Tirije.

Predsednik Kaena Žan Fransoa Forten bio je danas među devetoricom uhapšenih, osumnjičenih da su namestili meč Kaen - Nim u maju prošle godine, koji je završen remijem - 1:1, a kojim je Nim opstao u Ligi 2.

Uhapšen je i predsednik Nima Žan Mark Konrad.

13.18 - Nekadašnji argentinski fudbaler Ernan Krespo, trenutno trener u mlađim kategorijama Parme, izjavio je da je spreman da preuzme prvi tim, ukoliko Roberto Donadoni napusti klub.

Parma se trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli Serije A sa samo šest osvojenih bodova.

Ako me klub pita da preuzmem tim, ne bih bežao od odgovornosti. Spreman sam, ne brine me trenutna finansijska situacija, ovde sam godinama i znam kako stvari funkcionišu, rekao je Krespo za Korijere dela Sera.

Krespo je u Parmi igrao od 1996. do 2002, a deceniju kasnije u tom klubu završio je profesionalnu karijeru.

12.49 - Predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini ponovo je zatražio da vidi izveštaj Majkla Garsije o eventualnoj korupciji prilikom izbora za domaćine Mundijala 2018. i 2022. godine.

Pre njega, objavljivanje izveštaja tražili su predsednik FA Engleske Greg Dajk, kao i Holandska i belgijska fudbalska federacija.

Fifa je prošle nedelje oslobodila Rusiju i Katar odgovornosti za korupciju prilikom izbora za organizatore Mundijala.

Garsija se žalio zbog toga, rekavši da je izveštaj Fife, sačinjen na osnovu njegove istrage, "pun grešaka i pogrešno protumačenih podataka".

Garsijin izveštaj, koji je završen u septembru, nikada nije objavljen.

12.24 - Srpski košarkaš Vladimir Micov pauziraće mesec dana zbog preloma ruke, saopštio je turski Galatasaraj.

Micov je povredu doživeo na derbi meču turskog prvenstva protiv Fenerbahčea prilikom jednog duela sa Rikijem Hikmenom.

On će propustiti meč 6. kola Evrolige protiv Crvene zvezde, koji se igra u petak u Istanbulu.

Pored Micova, u timu Galatasaraja neće biti ni povređenog Litvanca Martinasa Pocijusa.

12.05 - Bivši selektor fudbalske reprezentacije Engleske Sven Jeran Erikson imenovan je za novog trenera kineskog Šangaja SIPG. Švedski stručnjak prethodno je radio u Gvangžuu, a kineski mediji prenose da bi u novom klubu mogao da zarađuje šest miliona dolara po sezoni, čime bi postao jedan od najplaćenijih trenera na svetu.

Veoma sam srećan i ponosan što sam postao trener ovog kluba. Jedva čekam da počnem da radim i radujem se novim izazovima, rekao je Erikson prilikom predstavljanja.

On je tokom duge karijere pet godina vodio englesku reprezentaciju, bio je trener Fiorentine, Rome, Lacija, Benfike, Mančester Sitija, kao i selektor Meksika i Obale Slonovace. U poslednje vreme imao je nekoliko kratkoročnih angažmana - u engleskom drugoligašu Lesteru, bio je savetnik u jednom tajlandskom klubu, dok je pet meseci proveo kao direktor u Al Nasru.

11.50 - Holandske fudbalske vlasti zatražile su pokretanje krivične istrage zbog rasističkih komentara, pošto je Leroj Fer postavio na Tviter fotografije svojih saigrača crnaca.

Veb-sajt Futbalzone.nl preneo je fotografije na svoju Fejsbuk stranicu, što je izazvalo talas rasističkih komentara. Fer, koji inače igra za Kvins Park Rendžers, rekao je da je bio "šokiran" ovakvim reakcijama.

Znamo da fudbalerima izvikuju majmunske pokliče na tribinama bivšeg Istočnog bloka, ali ovo što se sada dešava je mnogo gore. Kao da poručuju da mi ne pripadamo holandskom timu, rekao je Fer.

11.40 - Američki skijaš Bode Miler pauziraće do februara, posle operacije leđa kojom će ublažiti tegobe koje ima zbog diskus hernije. Tridesetsedmogodišnji Miler je početak sezone propustio upravo zbog problema sa leđima, koje ima otkako je prošlog marta doživeo nezgodan pad u finalnoj trci Svetskog kupa.

Miler je tokom treninga prošle nedelje u Koper mauntinu, u Koloradu, rekao da se nada da će uspeti da reši problem i bez operacije, ali je sada očigledno da je hirurška intervencija neizbežna.

Razočaran sam što ću propustiti ovaj deo sezone, ali ovaj zahvat će mi uveliko olakšati bolove, rekao je Miler.

Miler se prošle sezone vratio na stazu nakon jednogodišnje pauze posle oporavka od povrede kolena, da bi osvojo bronzu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju u superveleslalomu, što mu je bilo šesto olimpijsko odličje u karijeri.

11.30 - Bivši fudbaler Crvene zvezde i reprezentacije Goran Drulić dobro se oporavio od povreda u nedavnoj saobraćajnoj nesreći i biće sutra otpušten na kućno lečenje, izjavio je direktor Opšte bolnice u Ćupriji Marko Ilić.

Razgovarao sam sa njegovim ordinirajućim hirurgom Željkom Obradovićem, Drulić je sasvim u redu i sutra će biti otpušten sa odeljenja. Bitno je da je sve završeno kako treba i bez komplikacija, rekao je Ilić.

Drulić je operisan zbog povreda trbuha i trbušnih organa zadobijenih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 11. novembra oko 19.15 na auto-putu Boegrad–Niš kod Paraćina.

11.15 - Olimpijske igre bi u bliskoj budućnosti mogla da organizuju dva domaćina, jedan je od predloga koji će uskoro razmatrati Međunarodni olimpijski komitet.

Budući grad domaćin bi u budućnosti mogao da podeli organizaciju sa drugim gradom, a u posebnim slučajevima i sa drugom zemljom, kaže se u jednom od 40 predloga koji će biti na stolu MOK-a na zasedanju u Monaku u decembru.

MOK je očigledno u skladu sa svetskom finansijskom krizom odlučio da promeni pravila koja su do sada isključivala mogućnost da Igre organizuju dva grada, ili čak dve zemlje. Takođe, gradovi kandidati za domaćina OI neće ubuduće morati da imaju skupe prezentacije, ili da imaju veliku finansijsku "zaleđinu".

11.00 -Francuska policija je uhapsila predsednika fudbalskog prvoligaša Kaena Žan Fransoa Fortena pod sumnjom da je namestio utakmicu u drugoj ligi. Forten je među devetoricom uhapšenih koji su osumnjičeni da su namestili meč između Kaena i Nima prošle sezone. Uhapšen je i predsednik Nima Žan Mark Konrad.

Utakmica koja se sumnjiči da je bila nameštena završena je remijem – 1:1 u maju ove godine, rezultatom koji je omogućio Nimu da ostane u Ligi 2, dok je Kaen obezbedio plasman u elitnu diviziju.

10.50 - Uprava engleskog fudbalskog kluba Čelsi ponudiće Nemanji Matiću novi, poboljšani ugovor, posle njegovih dobrih igara od povratka na Stamford bridž.

Matićev sadašnji ugovor ističe 2019. godine, ali Čelsi želi da poboljša finansijske uslove (trenutna plata je 90.000 funti nedeljno), pošto je, kako se navodi, interesovanje za veznog igrača pokazao i madridski Real. On se u januaru vratio u Čelsi iz Benfike i odmah izborio mesto u startnoj postavi "plavaca". Jedini je fudbaler koji je ove sezone odigrao svih 15 utakmica i postigao je dva gola.

Matić je pre Čelsija igrao za Benfiku, Vitese, Košice i Jedinstvo iz Uba. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 17 utakmica.

10.30 - Predsednik francuskog fudbalskog prvoligaša Olimpika iz Marselja Vensan Labrun pritvoren je zbog optužbe za nelegalni transfer Andre Pjera Žinjaka 2010. godine. Policija je uhapsila i direktora kluba Filipa Pereza.

Kako prenosi L'Ekip, policija saslušava i bivšeg predsednika kluba Žan Kloda Dasijea. Sadašnji i bivši čelnik Olimpika odgovaraće na optužbe o nelegalnim finansijskim operacijama kluba prilikom transfera Žinjaka iz Tuluza u Marselj 2010.

10.00 - Iransko-britanska državljanka Gnončeh Gavami u zatvoru je zbog veza sa opozicijom, a ne zato što je pokušala da prisustvuje utakmici muških odbojkaških ekipa, preneli su iranski mediji.

Kako je navela iranska agencija ISNA, u saopštenju tužilaštva u Teheranu navodi se da je Gnončeh Gavami bila aktivna u protestima opozicije protiv vlasti i da je bila u kontaktu sa pojedinim zapadnim medijima.

Ona je u februaru došla u Iran i povezala se sa grupom aktivistkinja i, između ostalog, protestovala je zbog zabrane ženama da prisustvuju utakmicama muških ekipa. Gavamijeva je uhapšena u junu pošto je pokušala da uđe na utakmicu muških odbojkaških reprezentacija Irana i Italije. Njen advokat je početkom meseca rekao da je osuđena na zatvorsku kaznu od godinu dana, pošto je proglašena krivom za propagandu protiv vlasti.

08.50 - U nastavku NBA lige odigrano je devet mečeva, Denver je porazio Klivlend u Ohaju sa 106:97, a Čikago savladao Kliperse u Los Anđelesu sa 105:89.Dalas Meveriksi su slavili pobedu na gostovanju kod Hornetsa u Šarlotu sa 107:20, a Dirk Novicki je oborio još jedan rekord: postigao je više od 27.000 koševa za Dalas Meverikse, gde igra već 16 godina.

Aktuelni šampion San Antonio naneo je i deseti poraz Filadelfiji sa100:75, dok je Majami Hit posle tri poraza slavio u Bruklinu protiv Netsa sa 95:83.

00.00 - Igrač Galatasaraja Vladimir Micovimao je frakturu kosti ruke, prenose turski mediji, tokom velikog derbija sa Fenerbahče Ulkerom, koji je prilično lako dobio tim našeg trenera Željka Obradovića i reprezentativaca Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice (85:74).

Prema prvim procenama, Micova očekuje pauza od najmanje mesec dana, tako da neće igrati u petak od 18 časova, kada se u Istanbulu budu srele ekipe Galatasaraja i Crvene zvezde, u 6. kolu prve faze Evrolige.

 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NOVI MALER ZA BAJERN: Povredio se i kapiten

Izvor: HotSport.rs, 18.Nov.2014

Kapiten minhenskog Bajerna i sada već bivši kapiten reprzentacije Nemačke Filip Lam odsustvovaće sa terena duži vremenski period zbog povrede koju je zaradio na treningu bavarskog tima.. . Lama zbog preloma članka očekuje najpre operacija, a potom i tromesečni oporavak, potvrđeno je iz minhenskog...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.