Dončić, kapiten Slovenije: Velika čast

Izvor: B92, 29.Jul.2023, 17:12

Dončić, kapiten Slovenije: Velika čast

Slovenački reprezentativac i NBA zvezda Luka Dončić oglasio se po dolasku na pripreme sa nacionalnim timom.

Slovenija je prošle godine na Evrobasketu bila jedan od favorita, ali je učešće završila u četvrtfinalu nakon poraza od Poljske na krilima novog igrača Partizana Mateuša Ponitke.

Nakon nepunih godinu dana, Dončić će predvoditi Sloveniju na Mundobasketu gde počinju u grupi F gde su još Venecuela, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gruzija i Zelenortska Ostrva.

"Srećan sam što sam ovde, bilo je naporno leto. Čeka nas mnogo utakmica i mnogo treninga i radujem se tome, ne mogu da dočekam zapravo jer nisam igrao od desetog aprila. Moj cilj je uvek isti, napadamo šampionsku titulu, cilj je da budemo šampioni sveta. Videćemo šta će se dogoditi, ali to meni je to uvek cilj. Osećam se dosta bolje i to se vidi, čestitke Anžeu Mačeku, kondicionom treneru, on me je "naterao" na to", objasnio je Dončić za slovenački Sportklub.

Pošto nema Eda Murića, Dončić će biti kapiten Slovenije.

"Velika čast je biti kapiten, doneli smo ovu odluku igrači i treneri zajedno i zaista sam počastvovan, veliki momenat. Nije mi to nova uloga kao što nije ni u Dalasu. Ne znam kako da se spremim za to, nekako dođe prirodno, ne može da se nauči jer to ili imaš ili nemaš", objašnjava slovenački reprezentativac.

Nema Murića, a nema ni Dragića ovoga puta...

"Dvojica velikih igrača, a znamo da je Dragić igrao svake godine i doneo nam titulu šampiona Evrope 2017. godine, a Edo Murić je bio kapiten. Najbolji momak u svlačionici i biće teško da ih zamenimo", rekao je Dončić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UVEK JE TU ZA NACIONALNI TIM! Dončić kapiten Slovenije

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2023

Bez dva važna šrafa...Slovenački reprezentativac i NBA as Luka Dončić oglasio se po dolasku na pripreme sa nacionalnim timom...Slovenija je prošle godine na Evrobasketu bila jedan od favorita, ali je učešće završila u četvrtfinalu nakon šokantnog poraza od Poljske, koje je predvodio novi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.