UVEK JE TU ZA NACIONALNI TIM! Dončić kapiten Slovenije

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2023, 18:57

UVEK JE TU ZA NACIONALNI TIM! Dončić kapiten Slovenije

Bez dva važna šrafa.

Slovenački reprezentativac i NBA as Luka Dončić oglasio se po dolasku na pripreme sa nacionalnim timom.

Slovenija je prošle godine na Evrobasketu bila jedan od favorita, ali je učešće završila u četvrtfinalu nakon šokantnog poraza od Poljske, koje je predvodio novi igrač Partizana Mateuš Ponitka.

Dončić će predvoditi Sloveniju na Mundobasketu gde počinju u grupi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << F gde su još Venecuela, Gruzija i Zelenortska Ostrva.

- Srećan sam što sam ovde, bilo je naporno leto. Čeka nas mnogo utakmica i mnogo treninga i radujem se tome, ne mogu da dočekam zapravo jer nisam igrao od desetog aprila. Moj cilj je uvek isti, napadamo šampionsku titulu, cilj je da budemo šampioni sveta. Videćemo šta će se dogoditi, ali to meni je to uvek cilj. Osećam se dosta bolje i to se vidi, čestitke Anžeu Mačeku, kondicionom treneru, on me je "naterao" na to" - rekao je Dončić za Sportklub.

U odsustvu Eda Murića, Dončić će biti kapiten Slovenije.

- Velika čast je biti kapiten, doneli smo ovu odluku igrači i treneri zajedno i zaista sam počastvovan, veliki momenat. Nije mi to nova uloga kao što nije ni u Dalasu. Ne znam kako da se spremim za to, nekako dođe prirodno, ne može da se nauči jer to ili imaš ili nemaš - istakao je slovenački reprezentativac.

Pored Muriča, nema ni Gorana Dragića...

- Dvojica velikih igrača, a znamo da je Dragić igrao svake godine i doneo nam titulu šampiona Evrope 2017. godine, a Edo Murić je bio kapiten. Najbolji momak u svlačionici i biće teško da ih zamenimo - rekao je Dončić.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Kamila Đorđi, italijanska teniserka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.