Darko Miličić je na tribini, a gde je drugi pik sa sledećeg drafta?

Izvor: MozzartSport.com, 04.Nov.2017, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darko Miličić je na tribini, a gde je drugi pik sa sledećeg drafta?

Nekadašnji saigrač Markusa Vilijamsa je sinoć odigrao takmičarski meč posle četiri godine

Navijanje na zvezdašima na stadionu Arsenala je mnogo podsetilo da po ko zna koji put ocene našeg Darka Miličića kao jednog od najvećih promašaja u istoriji NBA draftova. S pravom jer je u čudesnoj generaciji Lebrona, Entonija, Vejda, Boša i ostalih izabran sa druge pozicije. I >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << svakako da u Detroitu sada gorko žale što su tada izabrali srpsko čudo od deteta, ali sličnih primera je bilo i kasnije.

Jedan od njih je Emeka Okafor koji je godinu dana posle Miličića zauzeo istu poziciju na draftu. Ne može se reći da je bio promašaj poput Miličića, ali se očekivalo da duže traje i ostavi veći trag. Okafor je bio drugi pik 2004. godine, iza Dvajta Hauarda. Doduše, ta klasa nije bila ni približno kvalitetna kao ona prethodna 2003. godine.

Okafor je u NBA dočekan sa velikim očekivanjima. Supertalentovani dugajlija koji je bio najbolji bloker NCAA lige. Istog leta je bio deo američke reprezentacije na Olimpijskim Igrama u Atini sa Dankanom, Ajversonom, Lebronom, Entonijem, Vejdom i ostalima kao jedini član ekipe bez iskustva u NBA ligi.

Draftovan je od strane Šarlota u kojem je proveo pet sezona i imao u proseku dvocifren učinak u poenima i skokovima. Posle toga su usledili trejdovi u Nju Orleans, Vašington i pad u karijeri... Zbog problema sa  povredom je prestao da igra 2013. godine, a zeleno svetlo od lekara da se vrati na parket je dobio tek pre nekoliko meseci.

Letos je bio na probi u Filadelfiji, igrao u predsezoni, ali mu nije ponuđen ugovor. Potpisao je za Delaver, Filadelfijin tim u Razvojnoj ligi. Sinoć je debitovao za Delaver. Za 11 minuta u prvoj četvrtini je imao tri poena i 11 skokova. Na kraju je na terenu proveo ukupno 18 minuta i zabeležio sedam poena 13 skokova i dve blokade. Ima 35 godina i teško da ćemo ga opet nekad videti u NBA ligi.

Iz njegove generacije se mnogi nisu proslavili. Hauard i Igudala su se najbolje snašli, dobro je prošao i Deng, ali Ben Gordon je imao veliki uspon i strmoglav pad, a neki poput Čildresa, Arauža, Luka Džeksona ili Andrisa Biderinša su brzo propali.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.