Dalasove trojke jače od vudua, Maveriksi pred proslavom titule u Majamiju!

Izvor: Blic, 10.Jun.2011, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dalasove trojke jače od vudua, Maveriksi pred proslavom titule u Majamiju!

Košarkašima Dalasa treba još samo jedna pobeda da bi po prvi put u klupskoj istoriji postali prvaci NBA lige jer su u petom meču finala savladali Majami sa 112:103 i tako poveli sa 3-2.

Čudan uvod imala je peta utakmica, jer su se pristalice Majamija bavile svime i svačime kako bi pružile podršku omiljenom timu. Pravu pomamu su izazvale razne vudu-vradžbine na Floridi, čiji su korisnici svom prizivanju magije pripisivali bolest Dirka Novickog i poraze Maveriksa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Peđa ostao na klupi

Među tri igrača koja u petoj utakmici NBA finala nisu dobila šansu u taboru Dalasa našao se i Peđa Stojaković. U prvom meču odigrao je nepunih 15 minuta i promašio sva tri pokušaja da postigne trojku, a i u drugom meču je ostao bez poena za pet minuta ukazane šanse. Jedine poene, i to dva, postigao je za šest minuta igre u trećoj utakmici, dok je u četvrtoj proveo samo dve sekunde na parketu. Ovoga puta - ni toliko.

Ne samo da su se koristile lutke, već su spaljivana i kola čiji je naziv isti kao nadimak košarkaša Dalasa, no sve to palo je u vodu kada je počela rafalna paljba u Teksasu.

Pogodivši čak 13 od 19 pokušaja da postignu trojku, igrači Dalasa su došli na korak od titule, čak i kada se činilo da njihovo strpljivo građenje prednosti nije dovoljno. Gosti su se, naime, na trenutak prenuli sredinom poslednje četvrtine, a njihova serija od 8:0 tokom koje je Lebron Džejms stigao do tripl-dabl učinka omogućila je Majamiju vođstvo od 98:95.

Trojka Džejsona Terija najavila je preokret domaćina. Na nju se nadovezala i jedna koju je ubacio Kid, potom su usledili zakucavanje Novickog, sjajna kolektivna odbrana, a onda i završni udarac sa distance u režiji Terija za veliko slavlje u Dalasu.

Dirk Noviki je sa 29 poena ponovo bio najefikasniji član Maveriksa, 21 koš ubacio je Teri, a četiri manje Portorikanac Hoze Huan Barea, koji je izvan linije 7,24 šutirao 4/5. Nije mnogo zaostajao ni vremešni Džejson Kid, sa tri trojke, 13 poena i šest asistencija.

Tradicija

Od 26 prethodnih slučajeva kada je u NBA finalu bilo 2-2, pobednik pete utakmice je osvojio titulu u 19 navrata. Uključujući i Majami 2006. kada su u finalu igrali isti rivali.

Na drugoj strani terena najviše koševa, 23, dao je Dvejn Vejd koji je povredio kuk u prvoj četvrtini i vratio se na parket tek pred kraj poluvremena. Boš je postigao 19, a Lebron Džejms koji je meč završio sa 17 poena i po deset skokova i asistencija, svoje jedine poene u poslednjoj deonici postigao je kada je sve već bilo rešeno. Njegova poruka na "Tviteru" pred ovaj susret, "Sada ili nikada", tek sada dobija na značaju. Na Majamiju je da dobije dva meča pred svojom publikom. Bez vudua, počev od nedelje.

U suprotnom, usred Floride svojoj prvoj šampionskoj tituli radovaće se igrači Dalasa. Njihovi navijači su, svi obučeni u plavo, ekipu ispratili u Majami natpisom na majicama: "Došlo je vreme". Ako Maverikse i dalje bude ovako služio - čini se da jeste.

Finale NBA, 5. utakmica

Dalas - Majami 112:103 (3-2 u seriji)

Povezane vesti: Boš: Nije važno šta ste uradili, već kako ćete reagovati Boš bez milosti prema rodnom gradu, Majami pobedio u Dalasu Spolstra i Džejms: Nećemo odustati od brze igre protiv Dalasa Lebron Džejms: Rekao sam vam, Dirk je opasan i kada je povređen Novicki povređenom rukom vodio Dalas do nestvarnog preokreta!

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dalas na korak od titule

Izvor: Radio 021, 10.Jun.2011

Košarkaši Dalasa savladali su Majami sa 112:103 u petom meču finala NBA lige i poveli 3:2.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.