Čista magija - strašni Nikola Vučević iščupao rogove Bulsima! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 13.Jan.2015, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čista magija - strašni Nikola Vučević iščupao rogove Bulsima! (VIDEO)

Džered Salindžer srušio Nju Orleans i vrlo raspoloženog Entonija Dejvisa, Harden sravnio Bruklin, jedan Valančijunas nedovoljan za pobedu Toronta...

Nikola Vučević je još jednom demonstrirao silu! Centar Orlanda i jedan od najboljih dugajlija u NBA ligi zablistao je po ko zna koji put u najjačoj ligi sveta i dokazao da igra u životnoj formi. Na putu stene iz Crne Gore stali su Čikago Bulsi, ali su posle sudara >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa 24-godišnjim asom ostali bez rogova - 121:114 (29:21, 34:34, 30:23, 28:36)!

Vučević je Bulsima smestio 33 poena (16/24 iz igre), uz 11 uhvaćenih lopti za 23. dabl-dabl u sezoni, pa je uz Viktora Oladipa, koji je meč takođe završio sa 33 poena, bio apsolutni heroj Medžika. Ovim trijumfom tim sa Floride prekinuo je niz od šest uzastopnih poraza.

Orlando je laganim ritmom vodio praktično celu utakmicu, a Vučević je jednostavno bio nezaustavljiv i nerešiva enigma za odbranu Bulsa. Čikagu nije pomogao ni vrlo raspoloženi Pau Gasol, koji je meč završio sa 28 poena i 14 skokova, kao ni povratnik u tim Derik Rouz, koji je odigrao svoje prve minute posle oporavka od povrede kolena.

Za kraj, pogledajte OVDE i monstruozno zakucavanje Nikole Vučevića, koji je posterizovao Paua Gasola!



Još jedno iznenađenje viđeno je u Bostonu, gde su Seltiksi savladali favorizovane Nju Orleans Pelikanse rezultatom 108:100, a titulu najboljeg igrača utakmice poneo je Džared Salindžer, koji je meč završio sa 27 poena i deset uhvaćenih lopti!

Ipak, diskretni heroj Kelta bio je Markus Smart, koji je postigao ključnu trojku u poslednjem minutu utakmice, posle koje Pelikani više nisu imali snage da naprave nešto više. Pri rezultatu 101:100 za domaćina, Ejveri Bredli bio je izblokiran od strane Entonija Dejvisa, ali je lopta na kraju završila kod Smarta, koji je na 40 sekundi do kraja rešio pitanje pobednika.

U ekipi Seltiksa Džae Krauder je ubacio 22 poena, Markus Torton je dodao 13, a Brendon Bas 12 koševa, dok je Dejvis bio najbolji strelac Nju Orleansa sa 34 koševa, devet skokova i četiri asistencije.



Izuzetno interesantno i vatreno bilo je u Bruklinu, gde su igrači Hjustona savladali Netse rezultatom 113:99, a meč je obeležila tuča Kevina Garneta i Dvajta Hauarda već u uvodnim minutima utakmice! Posle čega je popularni Kej-Dži izbačen sa terena, dok je centar Raketa zaradio tehničku grešku. Tuču dvojice gorostasa pogledajte OVDE.

Glavnu ulogu na utakmici imao je, naravno, Džejms Harden, koji je još jednom nosio igru Hjustona, a uknjižio je 30 poena, a bio je i najbolji trojkaš svoje ekipe (4/7), koja je zajedničkim snagama ubacila 16 dalekometnih šuteva iz 40 pokušaja.

Na drugoj strani rekord karijere upisao je Mejson Plamli sa 24 poena, ali je Bruklin upisao i šesti uzastopni poraz...



NBA - REZULTATI:

Boston – Nju Orleans 108:100

/Salindžer 27 – Dejvis 34/

Bruklin – Hjuston 99:113

/Plamli 24 – Harden 30/

Toronto – Detroit 111:114

/Valančijunas 31 – Dženings 34/

Čikago – Orlando 114:121

/Gasol 28 – Vučević 33/

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.