Dr Jorga: Ne postoji ishrana kojom se leči rak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2024, 14:30

Dr Jorga: Ne postoji ishrana kojom se leči rak

Broj obolelih od raka, u poslednjih 30 godina, porastao je za čak 79 odsto, a onkolozi do kraja decenije predviđaju povećanje broja obolelih od 30 odsto i to među mlađom populacijom.
Doktorka Jagoda Jorga u razgovoru za K1 televiziju ističe da ne postoji ishrana kojom se leči rak, već je to moguće jedino operativno, radioterapijom, lekovima ili hemioterapijom.
"Onkološko lečenje je nešto što mora što pre da se primeni, sve drugo je apsolutni gubitak vremena, a glavni doktor je onkolog. Svi mi drugi služimo da ne pokvarimo efekte terapije i da pomognemo pacijentu da svoj imunitet, kvalitet života i druge bolesti koje ima drži pod kontrolom, kako bi terapija koju je onkolog prepisao bila zaista blagovremena...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.