Kozarčani se predstavili igrama na Prvom susretu veterana i rekreativnih grupa u Republici Srpskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2024, 14:30

Kozarčani se predstavili igrama na Prvom susretu veterana i rekreativnih grupa u Republici Srpskoj

Članovi Kulturo-umetničkog društva ’’Petar Kočić’’ iz Novih Kozaraca kod Kikinde, nastupili su na Prvom susretu veterana i rekreativnih grupa u Ribniku, u Republici Srpskoj. Kozarčani su se publici predstavili igrama iz Banata, simbolično uz činjenicu da su stanovnici tog sela kolonizovani upravo iz Ribnika i okolnih mesta Bosanske Krajine.
’’Veze sa zavičajem su veoma jake i čvrste, a posebno raduje činjenica što ih neguju mlađi naraštaji, koji rade na očuvanju i negovanju kulture i tradicije, što nove generacije vrlo lepo prihvataju. Pred nama su gostovanja i novi koncerti, a pripremamo rekonstrukciju nošnje, pesama i običaja sa Kupresa ’’, istakao je Milan Vašalić, umetnički rukovodilac...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.