Boston uništio Bakse za brejk na startu polufinala Istoka

Izvor: B92, 28.Apr.2019, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boston uništio Bakse za "brejk" na startu polufinala Istoka

Košarkaši Boston Seltiksa ubedljivom pobedom otvorili su poulfinale istočne konferencije NBA lige protiv Milvoki Baksa.

Seltiksi su slavili pobedu na gostovanju rezultatom 112:90 i napravili brejk već u prvom meču.

Izabranici Breda Stivensa do dvocifrene prednosti došli su već posle 10 minuta igre, ali se Milvoki vratio u igru i na poluvreme umalo otišao sa prednošću.

Ključni deo odigrao se u trećoj deonici, koju su gosti rešili u svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << korist sa čak +15 – 36:21.

Baksi nisu uspeli da se oporave posle izuzetno loše deonice, pa su u poslednjih 12 minuta samo pogoršali situaciju i pretrpeli ubedljiviji poraz nego što je apsolutno iko očekivao.

Seltikse je do pobede vodio Kajri Irving sa 26 poena, sedam skokova i 11 asistencija. Istakao se i Al Horford sa 20 poena i 11 uhvaćenih lopti, a poen manje od njega imao je Džejlen Braun.

Janis Adetokumbo je bio najbolji na drugoj strani sa 22 poena i osam skokova. Kris Midlton upisao je dabl-dabl od 16 poena i deset skokova, a jedini preostali dvocifreni bio je Nikola Mirotić sa 13 poena.

Ovo je bio prvi poraz u plej-ofu za Bakse, posle "metle" Detroitu, a peta pobeda u nizu za Seltikse, posle čišćenja Indijane.

Naredni meč serije igra se takođe u Milvokiju, a na programu je u sredu 1. maja od 2.00 posle ponoći.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NBA, plej-of: Sjajni Seltiksi odmah napravili ''brejk''! (video)

Izvor: Sportske.net, 28.Apr.2019

Duel ekipa koje su u prvoj rundi plej-ofa ''počistile'' svoje rivale završen je večeras pobedom gostiju...Drugo polufinale Istoka večeras je počelo pobedom Boston Seltiksa na gostovanju protiv Milvoki Baksa, rezultatom 112:90...Podsetimo, Boston je na startu plej-ofa deklasirao Indijanu sa 4:0 u...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.