Izvor: RTS, 02.Feb.2021, 05:26

Bjelicu zaboravili u Sakramentu, Bobi bez šanse, Pokuševski bez učinka

Srpski košarkaši u NBA ligi nisu imali dobru noć između ponedeljka i utorka – utakmica Denvera našeg Nikole Jokića sa Detroitom je odložena zbog koronavirusa, Aleksej Pokuševski je svedočio debaklu Oklahome protiv Hjustona, Boban Marjanović nije dobio šansu, dok je Nemanja Bjelica i dalje u nemilosti trenera Sakramenta Luka Voltona.
Bjelica se nije našao u timu i 10. uzastopnu utakmicu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a poslednji put igrao je devetog januara u ubedljivom porazu od Portlanda.

Još nije poznato šta će biti sa nekadašnjim igračem Crvene zvezde i Fenerbahčea, a do tada, "kraljevi" pokušavaju da uhvate priključak za ekipama koje su na mestima koje vode u ple-of.
Sada su pobedili Nju Orleans pelikanse sa 118:109 i ostvarili četvrti trijumf u poslednjih pet utakmica.
Najzaslužniji za to bio je Diaron Foks sa 38 poena i 12 asistencija.
Oklahoma je na svom parketu doživela debakl od Hjustona (136:106), a sve je bilo jasno već posle nekoliko minuta. Roketsi su počeli utakmicu serijom 27:4 i od tog trenutka povratka za Tander nije bilo.
Pokuševski je igrao skoro 20 minuta i tek se u finišu upisao u listu strelaca – postigao je dva poena (1-4 iz igre), uz tri skoka i jednu asistenciju.
Najbolji kod domaćina bio je Gildžus-Aleksander sa 19 poena, dok je goste do trijumfa predvodio Erik Gordon sa 25 poena.
Hjuston je deveti za tabeli Zapadne konferencije sa 10 pobeda i devet poraza, dok je Oklahoma tri pozicije niže sa učinkom 8-11.
Šesti uzastopni poraz doživeo je Dalas, ovoga puta od Finiksa sa 109:108.
Pobedonosnu trojku postigao je Devin Buker na nešto više od sekundu do kraja meča koji je sa klupe gledao Boban Marjanović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.