BEZ MNOGO USTRUČAVANJA: Otvoreno o Americi, ali i Jokićevom odnosu sa NBA zvezdama! Bilo je tu svega (VIDEO+FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2019, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEZ MNOGO USTRUČAVANJA: Otvoreno o Americi, ali i Jokićevom odnosu sa NBA zvezdama! Bilo je tu svega (VIDEO+FOTO)

Ništa nije sakrio.

Momak koji je promenio tokove današnje košarke i vratio je u vreme kada se na utakmice dolazilo kako bi videli potez više, zbog čega smo i zavoleli ovu prelepu igru. Nikola Jokić, skromni dečko iz Sombora i vedeta Denver Nagetsa skrenuo je pažnju svojim talentom na sebe u najačoj ligi na svetu. Većina NBA zvezda u superlativu govori o njemu, međutim, postoje i oni kojima se Nikolin >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stil igre ne dopada, zbog ljubomore pre svega... Iz godine u godinu sve je bolji, a prema rečima njegovog oca Branislava možemo očekivati još više od Nikole u vremenu koje je pred nama.

Zato u jednom pitomom bačkom gradiću sa velikom pažnjom gledaju se svi mečevi u kojima Nikola Amerima prodaje basketaške "fore" i sve to uz neodoljivi osmeh, samo njemu svojstven.

- Bilo bi neozbiljno da kažem da jesmo, ali odlaskom tamo Nikola je dobio pre svega mogućnost da pokaže šta zna, a to je najveći poklon, kada vsam neko omogući šansu da radite ono što najbolje umete. Dokazao je da može, moja želje je bila da bude zdrav, jer nisam se plašio njegovog košarkaškog znanja, znao sam da može. Počeo je da ruši te neke rekorde koji postoje u Americi i da ulazi u celu tu priču. Prvo kao ruki na NBA ol-staru pa kasnije i kao član zapadne konferencije - tvrdi Jokić senior.

- Košarka je crni sport u Americi i normalno je da oni najviše očekuju od svojih igrača i kada dođe neki Evropljanin posebno beli igrač oni sa skepsom gledaju na njega. Pre svega zbog fizičkih predispozicija, ali on je svojim talentom i basketašim fazonima napravio to što je napravio. Do polovine ove godine bio je tu negde sa strane, ali to sada nije tako. Fizički je napredovao i uspeo da iznese.  Nadam se da će dogodine imati još više autoriteta kod svih. Posle meča u Portlandu ruke su mu bile kao da je sav izgreban.

- Znate kako ja sam i kao roditelj bio dosta nezgodan, nervira me loše suđenje. Gledam baš i u Srbiji kako se sudi i ne mogu da shvatim to. Ekstreman sam navijač dešava mi se nekada da potegnem i papuču na televizor, ali to u Americi nije tako. Za nih je to zabava, a zamislite kako bi to izgeldalo na utakmici Zvezde i Partizana da navijači sede jedni kraj drugih? Moji sinovi su u dva navrata na utakmcici napravili verbalne ekscese. Ja ga savetujem, potosji jedna anegdota kada sam mu na poluvremenu jednog meča poslao poruku, "Daj kako to igraš, a on mi je odgovorio: "Pa nemoj onda gledati". Njemu je ipak najteže kada posle utakmice dođe kući i braća ga uhvate u "mašinu".

- Oni su druga najmlađa ekipa u NBA ligi i zadržali su osnovni kostur, tako da će biti ozbiljan tim u narednim godinama. Smatram da Lebron nije potreban ovom timu. U redu marketinški, jer setimo se kada je Kobi završavao karijeru, pa je poslednju godinu išao po Americi iz grada u grad, a gledanost je bila ogromna. Tako da Lebron po mom mišljenju nije potreban, jer smatram da je igrač drugačijeg profila. Još jedan višlji igrač u rotaciji možda.

- Nije on želeo da bude lider, ali je shvatio da to mora biti. Pokazao je veliku konstantnost čime se preporučio za vođu tima. Surovi profesionalizam tamo vlada. Organizacija je na iskom nivou, sve se skenira svaki potez i nema tajne. Nikoli više odgovara upravo NBA sistem nego evropski. Danas se ipak drugačije radi, on je većmpočeo indiviualno da radi i biće spreman za početak sezone. Dobio je skriptu sa vežbama koje mora da radi, jer tamo se vodi računa o svemu. On je mnogo jak, ne postoji centar koji ga može pomeriti.

- Svi žele da se dokažu na boljem igraču od sebe, ima toga tamo dosta. Nikoli nikada nije bio cilj da nekoga ponizi, ali on tako igra i sve se svodi na maštu. Posle nekoliko sukoba sa Vestbrukom on su na ol-stauipak bili stalno zajedno i družili se. On je Vestbruka pitao šta ćemu kupiti za rođendan, na kraju mu je ipak doneo poklon. Svi su oni ljudi kada skinu dres. Možda deluje kao neizanteresovan, ali voli da pobedi, tačnije ne voli da gubi. Takmičar je veliki...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.