ERDOGAN ŽIRINOVSKOM POVERIO TAJNU KOJA ĆE ŠOKIRATI AMERE: Spreman sam da izađem iz NATO pakta, a EU... (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2019, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ERDOGAN ŽIRINOVSKOM POVERIO TAJNU KOJA ĆE ŠOKIRATI AMERE: Spreman sam da izađem iz NATO pakta, a EU... (VIDEO)

Lider LDPR Vladimir Žirinovski je rekao da mu je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan tokom susreta kazao da je spreman da izađe iz NATO-a.

- Dva puta sam se sastao sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom. On mi je lično rekao da je Turska spremna da izađe iz NATO-a. Oni bi želeli da budu članica EU, ali ih ne primaju. Oni ispunjavaju zahteve jedan za drugim, ali ih ne uzimaju. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << U NATO su ih među prvima primili, jer je njihova teritorija bila pogodna za akcije protiv Rusije - napisao je Žirinovski na svom kanalu na Telegramu.

Жириновский: Эрдоган мне лично сказал, что он готов к тому, что Турция может выйти из НАТО. И не только выйти из НАТО, он хотел бы быстрее вступить в ШОС pic.twitter.com/KtU068uMok

— Дмитрий Смирнов (@dimsmirnov175) 15. јул 2019.

Turski lider je ranije izjavio da je Ankara ispunila obećanje i kupila od Moskve najmoćniji PVO sistem na svetu — S-400.

- Doletelo je osam aviona. I ostali će takođe stići. Šta su govorili o tome? Da ih nećemo kupiti, da ne možemo. Da li smo ih kupili? Da! U aprilu 2020. godine ti sistemi će biti u potpunosti instalirani. Mi Turci držimo reči. S-400 je najmoćniji odbrambeni sistem i nadamo se da ćemo ga proizvoditi zajedno sa Rusijom - rekao je Erdogan na manifestaciji organizovanoj povodom treće godišnjice pokušaja državnog udara u Turskoj.

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.