Spektakularnim koncertom počela fudbalska groznica

Izvor: S media, 11.Jun.2010, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakularnim koncertom počela fudbalska groznica

Na stadionu "Orlando" u Johanesburgu u četvrtak naveče vatreno je označen početak fudbalske groznice u Južnoafričkoj Republici, koja će se preneti i na ostatak sveta. Koncertom, koji je bio inspirisan afričkim ritmovima i jedinstvom nacije, ova zemlja je pokazala zahvalnost što je svetska fudbalska organizacija, uprkos sumnjama mnogih u uspeh, upravo JAR izabrala za domaćina Svetskog prvenstva 2010. godine.

Veteran Hjua Masekela otvorio je koncert hitom iz 1968. "Grazin' >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << in the Grass", a ubrzo mu se na pozornici pridružila mlada južnoafrička zvezda Lira.

Grupa "Black Eyed Peas" potom je izvela miks svojih najpopularnijih pesama, te je akcenat ponovo vraćen na Afriku, sa slepim dvojcem Amadouom i Miriam iz Malija.

Šakira je u odeći sa životinjskim uzorkom izvela himnu SP-a i plesala zajedno sa brojnim plesačima na sceni, a zapažene nastupe imali su i kolumbijski pevač Huanes, koji je, između ostalog, premijerno izveo novi singl "Yerbatero", te Ališa Kiz.

Uz pjesmu "Everyday People" grupe "Sly and the Family Stone" okupljeni su pozdravljeni i velikim vatrometom.

"Svi ste dobrodošli. Afrika je kolevka čovečanstva, tako da ste dobrodošli kući", poručio je borac za ljudska prava, Nelson Mandela.

Morate skinuti Flash Player verziju 8+ da bi ste pogledali spotove.

var params = { allowScriptAccess: "always" }; var atts = { id: "myytplayer" }; swfobject.embedSWF("xttp://www.youtube.com/v/X6ZxikBM-Pg?hl=en&fs=1&rel=0&enablejsapi=1&playerapiid=ytplayerX6ZxikBM-Pg", "ytplayerX6ZxikBM-Pg", "500", "325", "8", null, null, params, atts); Izvor: Sarajevo-x.com

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Fudbalska groznica kod muzičara

Izvor: Popboks, 11.Jun.2010

Na albumu aktuelnog Svetskog prvenstva u fudbalu, Listen Up! The Official 2010 FIFA World Cup Album, koje počinje danas u Južnoafričkoj republici, nalaze se, između ostalih i pesme R. Kellyja, Shakire, Wyclefa i Pitbulla. Kao muzičar koji prati fudbal izjasnio se i frontmen The Fall Mark E. Smith,...

Nastavak na Popboks...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.