Vidić: Murinjo je promenio igru, Junajted sada više napada

Izvor: B92, 11.Nov.2018, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidić: Murinjo je promenio igru, Junajted sada više napada

Bivši defanzivac Mančester junajteda Nemanja Vidić smatra da je trener Žoze Murinjo promenio taktiku i da tim sada pod njegovom komandom igra ofanzivnije.

Portugalca su mnogi kritikovali da igra suviše zatvoreno, ali Vidić je uoči gradskog derbija Mančestera poručio da je primetio znake promene u poslednje vreme.

Mančester siti je poslednjih godina po rezultatima ispred Junajteda i Vidić kaže da nije srećan zbog toga.

"Kao bivši igrač i neko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ko je igrao za ovaj klub, naravno da želim da vidim Junajted u borbi za titulu i bliže Sitiju. Mančester junajted je oduvek igrao napadački, atraktivan fudbal. Ono što mi se dopalo na nekoliko proteklih utakmica je to što je Žoze Murinjo bio mnogo pozitivniji u svom izboru igrača. Marsijal, Rašford i Mata u napadu. Nije se mnogo puta dešavalo da su zajedno na terenu. Mislim da mentalitet više nije okrenut odbrani, nego da se više igra ka protivničkom golu", izjavio je Vidić.

Kaže da mu se dopada to što sada vidi.

"To što sada igraju je napadački fudbal. Posebno ako imate Luka Šoa levo, a Ešlija Janga desno. To je znatno ofanzivnije, sviđa mi se to što vidim", rekao je bivši kapiten reprezentacije Srbije.

U poslednje vreme, Junajted je načinio nekoliko rezultatskih preokreta koji su podsetili na eru Aleksa Fergusona kada je to i bukvalno bio zaštitni znak ekipe. Vidić je svestan da su se vremena promenila i da su rivali ojačali.

"Naravno da je teško. Znali smo da će biti tako kada je Aleks Ferguson otišao, osvojio je mnogo trofeja sa klubom. On je veliki čovek u klubu i svetu fudbala, tako da smo znali kako će biti. Ali i dalje je ovo Mančester junajted. Čak i ako ne osvojite trofej morate biti blizu njega", zaključio je Vidić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vidić: Želim da budem trener, zato neću da kritikujem Murinja

Izvor: B92, 12.Nov.2018, 12:01

Nemanja Vidić je poslednjom izjavom ustalasao javnost na Ostrvu. Jasno se može zaključiti da ima ambiciju da uskoro uplovi u trenerske vode...Vidić je uoči mančesterskog derbija ocenjivao šanse Junajteda u okršaju sa Sitijem. Rezultat je poznat, ali mnoge je iznenadila Vidićeva izjava data po...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.