Superliga se osipa: Istupaju Čelsi, Siti, Arsenal, Barselona i Atletiko

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021, 21:16

Superliga se osipa: Istupaju Čelsi, Siti, Arsenal, Barselona i Atletiko

Engleski premijeraš Mančester Siti večeras je zvanično saopštio da je doneo odluku o istupanju iz evropske Superlige. Kako se navodi u saopštenju, klub je zvanično pokrenuo proceduru povlačenja iz grupe koja radi na razvoju i osnivanju Superlige, čije je formiranje iniciralo 12 najbogatijih evropskih klubova. Svetski mediji večeras su preneli da se engleski premijeraši Čelsi, Mančester Siti i Arsenal, kao i španski klubovi Barselona i Atletiko Madrid, povlače.

Britanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Bi-Bi-Si prvi je preneo informaciju da Čelsi i Siti spremaju dokumentaciju kako bi se povukli iz Superlige, a ne dugo zatim mediji su javili da će njihovim putem krenuti Arsenal i dva španska predstavnika.

Čelsi večeras igra utakmicu Premijer lige protiv Brajtona, a navijači "plavaca" okupili su se u velikom broju ispred "Stamford bridža", sa jasnom porukom da ne žele upravu koja vodi klub u Superligu.

Zbog takve reakcije navijača, ali i zbog negativne atmosfere stvorene u javnosti zbog formiranja Superlige, klub iz zapadnog Londona odlučio je da započne povlačenje iz nove organizacije, saznaje Skaj sports.

Navodno, Čelsi planira da se povuče "čim to bude moguće" zbog pravnih komlikacija, odnosno ugovora koji je klub sa "Stamford bridža" potpisao sa Superligom.

Povlače se Perez i Anjeli?

Predsednici Real Madrida Florentino Perez i Juventusa Andrea Anjeli izvesno će podneti ostavke nakon preokreta i izvesnog "raspada" Superlige, tvrde španski i italijanski mediji.

Formiranje Superlige iniciralo je 12 najbogatijih klubova u Evropi, među kojima su pored Čelsija, Sitija, Arsenala, Barselone i Atletiko Madrida još Liverpul, Mančester Junajted i Totenhem, Milan, Inter, Juventus i Real Madrid.

Oni su dogovorili formiranje nove evropske Superlige, u kojoj bi trebalo da učestvuje 20 ekipa, a ideja je naišla na osudu fudbalskog sveta.

U jeku rasprave o novoj Superligi, britanski mediji su preneli i da je Ed Vudvord podneo ostavku na mesto izvršnog potpredsednika Mančester Junajteda, koji je takođe među "12 veličanstvenih", kao i da će otići na kraju 2021. godine.

Čeferin pozdravio odluku Sitija

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin pozdravio je odluku Sitija da istupi iz evropske Superlige.

"Oduševljen sam što mogu da poželim povratak Sitiju u evropsku fudbalsku porodicu. Pokazali su veliku inteligenciju i da imaju sluha za mnoge stvari, a pre svega za svoje navijače. Kao što sam rekao, potrebna je hrabrost da se prizna greška, ali nikada nisam sumnjao da oni imaju sposobnost i zdrav razum da donesu takvu odluku", rekao je Čeferin, prenosi Skaj sports.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BBC: Čelsi i Siti istupaju iz Superlige Evrope

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Apr.2021

Engleski fudbalski klubovi Čelsi i Mančester siti pripremaju dokumentaciju za izlazak iz novoosnovane Superliga Evrope, preneo je večeras Bi-Bi-Si (BBC).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.