Sport

0

BBC: Čelsi i Siti istupaju iz Superlige Evrope

Autor: KP

Izvor: Beta

BBC: Čelsi i Siti istupaju iz Superlige Evrope

Izvor: Beta,AP / Matt Dunham

Engleski fudbalski klubovi Čelsi i Mančester siti pripremaju dokumentaciju za izlazak iz novoosnovane Superliga Evrope, preneo je večeras Bi-Bi-Si (BBC).
 
Povlačenje Čelsija i Sitija, dva od 12 klubova osnivača Superlige, usledilo je ni 48 sati pošto je taj projekat najavljen.

Klub iz Londona bio je prvi koji je nagovestio da neće nastaviti s planovima, a nakon što se oko 1.000 navijača okupilo ispred Stamford Bridža uoči utakmice protiv Brajtona. Navijači su blokirali prolaz klupskom autobusu, primoravši bišeg golmana Čelsija Petera Čeha da izadje pred njih.

Nekoliko minuta kasnije, britanski mediji su počeli da izveštavaju da Čelsi priprema neohodnu dokumentaciju za povlačenje iz Superlige, a nedugo potom usledila je i informacija da će se iz Superlige povući i Siti.

Kako piše BBC, ta dva kluba bila su poslednji koji su se priključili ovom takmičenju, a za sada nije jasno koliko su potpisani ugovori "jaki".

Preostala četiri engleska kluba koja su medju osnivačima Superlige su Mančester junajted, Liverpul, Arsenal i Totenhem.

Projekat Superlige Evrope od početka je naišao na oštre kritike, od navijača, političara do čelnika Evropske fudbalske unije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR