Sećate li se Ser Aleksove mlade nade - Federika Makede?

Izvor: Sportske.net, 30.Avg.2016, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećate li se Ser Aleksove mlade nade - Federika Makede?

Nekadašnja mlada nada Mančester junajteda ne može da igra ni u Čempionšipu.

Federiko Makeda (25) više nije član Kardifa koji je danas raskinuo ugovor sa njim.

Makeda je još kao tinejdžer došao u Mančester junajted, a Aleks Ferguson mu je dao šansu da zaigra u prvom timu u sezoni 2008/09.

Ostao je upamćen >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << po čuvenom golu Aston Vili, aprila 2009. godine, u nadoknadi vremena za pobedu od 3:2 što je bio jedan od ključnih mečeva u borbi za titulu.

Ipak, Makeda u naredne dve godine nije uspeo da opravda ukazano poverenje pa je usledio niz pozajmica. Igrao je za Sampdoriju, KPR, Štutgart, ali ni u jednom od pomenutih timova nije postigao niti jedan pogodak.

Potom su usledile pozajmice u Donkaster i Birmingem, da bi ga Kardif kupio kao slobodnog igrača kada mu je istekao ugovor sa Junajtedom 2014. godine.

Ipak, on je na 27 mečeva postigao svega šest golova zbog čega je prosleđen na novu pozajmicu u Notingem Forest, međutim ni tamo se nije proslavio pa je vraćen u velški tim.

Kardif je danas potvrdio da je sporazumno raskinuo ugovor sa Makedom, koji ima oko 36 sati da pronađe novi angažman.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.