Real Madrid je apsolutni vladar Evrope, odbranjen i Superkup! (video)

Izvor: Sportske.net, 08.Avg.2017, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real Madrid je apsolutni vladar Evrope, odbranjen i Superkup! (video)

Real dosta bolji, zasluženo osvojio drugi uzastopni Superkup Evrope, Nemanja Matić zaslužan za gol Mančester junajteda.

Fudbaleri Real Madrida osvojili su Superkup Evrope pošto su večeras u Skoplju savladali ekipu Mančester junajteda rezultatom 2:1 (1:0).

Golove za Real su postigli Kasemiro u 24. i Isko u 52. minutu, dok je Lukaku bio jedini strelac za Junajted na isteku sata igre posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << odličnog udarca Nemanje Matića.

Real je bio dosta bolji rival, kontrolisao je igru i imao više prilika, iako na terenu nije bilo Kristijana Ronalda koji je počeo da trenira tek pre nekoliko dana.

Real je imao nekoliko pokušaja, a najbolji je bio Kasemirov koji je zaustavila prečka. Međutim, u 24. minutu je Real poveo golom upravo golom Kasemira koji je posle pogotka u finalu Lige šampiona i sada pokazao koliko je opasan i koristan i pred protivničkim golom.

Karvahal je uputio loptu iskosa sa desne strane, Kasemiro se ubacio iz drugog plana i pogodio suprotan ugao nemoćnog De Hee.

Ipak, usporeni snimak je pokazao da je Kasemiro bio za nijansu bliži De Hei, odnosno da je ovo bila nedozvoljena pozicija.

Junajted je pokušao da priđe golu, ali Murinjov tim nije bio dovoljno dobar u organizaciji napada.

S druge strane, Real je imao još jednu solidnu priliku preko Benzeme, Junajted preko Lukakua, ali su Navas i De Hea bili na mestu.

Žoze Murinjo je odlučio da napravi prvu izmenu na startu drugog poluvremena pošto je uveo Rašforda umesto slabog Lingarda, ali to nije pomoglo englekom timu.

U 52. minutu Isko je odigrao dupli pas sa Bejlom, tako su izbacili čak četvoricu igrača oko sebe, pa je Španac u situaciji jedan na jedan lako matirao De Heu za 2:0.

Real je posle 2:0, imao još dve velike prilike, Geret Bejl je propustio najveću pošto je sa nekoliko metara pogodio prečku, a potom je i De Hea odlično odbranio udarac Tonija Krosa sa 20 metara.

Junajted se nije predavao, i zaigrao je znatno ofanzivnije pošto nije imao šta da izgubi. Najbolju priliku za Junajted imali su Pogba i Lukaku u istom napadu, Francuz je dobro šutirao glavom, a Belgijanac odbijenu loptu od Navasa poslao daleko preko prečke.

Ipak, samo dva minuta kasnije, Lukaku nije propustio sličan zicer. Nemanja Matić je u 62. minutu snažno šutirao sa 22 metra, Kejlor Navas je kratko odbio do Lukakua, a ovaj lako pogodio praznu mrežu za 2:1.

Junajted je delovao dosta ozbiljnije posle tog gola, usledilo je nekoliko opasnih napada, a u jednom je Mančester tražio crveni karton kada je Rašford išao sam prema golu, ali je oboren.

Upravo je Rašford imao još jednu opasnu šansu, ali je u 81. minutu bio bolji od njega bio Navas u situaciji jedan na jedan, a potom je i loše izveo slobodnjak.

U samom finišu meča, prvo je Felaini imao još jednu dobru priliku glavom, ali se istakao Navas. Na drugoj strani, minut kasnije, Asensio je odlično šutirao sa desetak metara posle povratne Vaskeza, ali je De HEa odlično intervenisao.



Real Madrid (4-3-3):
Navas - Karvahal, Ramos, Varan, Marselo - Kros, Modrić, Kazemiro, Isko  (Lukas Vaskez od 74) - Bejl (Asensio od 74), Benzema (Ronaldo od 82).

Mančester junajted (4-3-3): De Hea - Valensija, Smoling, Lindelef, Darmijan - Matić, Erera (Felaini od 56), Pogba - Mhitarjan, Lukaku, Lingard (Rašford od 46).

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da se zna ko je prvak Evrope: Realu Superkup u Skoplju

Izvor: N1 televizija, 08.Avg.2017

Fudbaleri Real Madrida osvojili su Superkup Evrope pošto su savladali Mančester junajted u Skoplju rezultatom 2:1...Ekipa Zinedina Zidana, koja je osvojila protekle dve Lige šampiona, još jednom je pokazala da najbolje igra najvažnije utakmice...Real je tokom cele utakmice imao inicijativu i na...

Nastavak na N1 televizija...

Novi trofej za Madriđane: Real bolji od Junajteda u Skoplju (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 09.Avg.2017, 00:18

Fudbaleri madridskog Reala kompletirali su kolekciju trofeja za ovu sezonu pošto su posle Primere i Lige šampiona osvojili i Superkup Evrope pošto su u Skoplju savladali Mančester Junajted sa 2:1 (1:0)...Iako bez Kristijana Ronalda u većem delu utakmice (u završnici zamenio Benzemu) “kraljevski...

Nastavak na Vesti-online.com...

Matić nahvalio Modrića, pa ga redar "odvukao" od novinara

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Avg.2017

Mančester junajted nije uspio da se dokopa pehara Superkupa Evrope u Skoplju. Real je bio bolji i rezultatom 2:1 savladao je ekipu Žozea Murinja...Šampion Evrope je na stadionu Filip drugi došao do četvrtog trofeja Superkupa u klupskoj istoriji golovima Kazemira u 24. i Iska u 52, dok je Junajted...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.