Izvor: MozzartSport.com, 04.Mar.2021, 18:53

Preminuo poslednji fudbaler koji je prešao iz Mančestera u Liverpul

Samo ih je devetorica u istoriji

Tužna vest za navijače Liverpula i Mančester junajteda: umro je Fil Čisnal (78).

Ljubiteljima fudbala u Srbiji njegovo ima verovatno ne znači ništa, ali u tradiciji naklonjenoj Engleskoj je izuzetno bitan, kao poslednji fudbaler koji je prešao iz jednog u drugi klub. Bivši napadač se aprila 1964. preselio sa Old Traforda na Enfild roud, za obeštećenje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od – iz današnje perspektivne minornih – 25.000 funti (oko 29.000 evra).

U pitanju je izdanak akademije Crvenih đavola, koji je posle deset pogodaka na 47 utakmica (1961-64) prihvatio ponudu Liverpula i zaigrao za tim čuvenog trenera Bila Šenklija.

Fil je u stanju da s loptom učini neverovatne stvari, mogao bi da bude poseban napadač“, govorio je Šenkli.

We are saddened by the passing of our former forward, Phil Chisnall.

Phil was a product of our famed youth system and represented the club during Sir Matt Busby's tenure.

Our deepest sympathies are with his loved ones.

Dešava se i najvećima da omanu u proceni. Čisnal je samo devet puta oblačio crveni dres, postigao dva gola, da bi 1967. prešao u Sautend junajted, a karijeru okončao u Stkoport kauntiju 1972.

Istorija će ga pamtiti kao poslednjeg od devet fudbalera koja su prešli liniju razdvajanja između Mančestera i Liverpula. Ili obratno. Pre Drugog svetskog rata to su učinili Tom Čorlton, Džeki Šeldon, Tom Miler, Fred Hopkin, Tomi Rid, Ted Sevidž i Alenbi Šilton, februara 1954. Tomas Meknulti i deset godina kasnije Fil Čisnal.

Evo, već skoro 60 godina niko. Ne deluje da će skorije.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ENGLESKA TUGUJE: Preminuo bivši fudbaler Junajteda i Liverpula

Izvor: HotSport.rs, 04.Mar.2021

Nekadašnji napadač Mančester junajteda i Liverpula, Fil Čisnal preminuo je u 78. godini, prenose mediji.. The post ENGLESKA TUGUJE: Preminuo bivši fudbaler Junajteda i Liverpula appeared first on HotSport.

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.