JUNAJTED I LIVERPUL U SUZAMA: Preminuo poslednji fudbaler koji je prešao sa Old Traforda na Enfild

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2021, 19:20

JUNAJTED I LIVERPUL U SUZAMA: Preminuo poslednji fudbaler koji je prešao sa Old Traforda na Enfild

Tuga u Engleskoj.

Tužna vest za navijače Liverpula i Mančester junajteda: preminuo je legendarni Fil Čisnal (78).

Čisnal je poznat kao poslednji fudbaler koji je prešao iz redova Đavola u velikog rivala. Bivši napadač se aprila 1964. preselio sa Old Traforda na Enfild roud, za obeštećenje od - iz današnje perspektivne minornih - 25.000 funti (oko 29.000 evra).

Istorija će ga pamtiti kao poslednjeg od devet fudbalera koja su prešli liniju razdvajanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << između Mančestera i Liverpula. Ili obratno. Pre Drugog svetskog rata to su učinili Tom Čorlton, Džeki Šeldon, Tom Miler, Fred Hopkin, Tomi Rid, Ted Sevidž i Alenbi Šilton, februara 1954. Tomas Meknulti i deset godina kasnije Fil Čisnal.

We are saddened by the passing of our former forward, Phil Chisnall.

Phil was a product of our famed youth system and represented the club during Sir Matt Busby's tenure.

Our deepest sympathies are with his loved ones.

— Manchester United (@ManUtd) March 4, 2021

- Fil je u stanju da s loptom učini neverovatne stvari, mogao bi da bude poseban napadač - govorio je čuveni menadžer Redsa Bil Šenkli.

We are deeply saddened by the passing of Phil Chisnall.

The thoughts of everyone at Liverpool Football Club are with Phil’s family and friends at this sad and difficult time.

Rest in peace, Phil Chisnall 1942-2021.

— Liverpool FC (@LFC) March 4, 2021

Posle novog kiksa Milana u sredu Interu je otvoren autoput ka tituli, prvoj od 2010. godine. Da bi do toga došlo Nerazuri moraju da nastave s pobedama, a večeras (20.45) gostuju Parmi i kvota na dvojku je 1,33, a na kombinazziju 2&3+ 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Parma - Inter.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.