Enfild roud (© Reuters)
Enfild roud (© Reuters)

Preminuo poslednji fudbaler koji je prešao iz Mančestera u Liverpul

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.03.21. | 17:40

Samo ih je devetorica u istoriji

Tužna vest za navijače Liverpula i Mančester junajteda: umro je Fil Čisnal (78).

Ljubiteljima fudbala u Srbiji njegovo ima verovatno ne znači ništa, ali u tradiciji naklonjenoj Engleskoj je izuzetno bitan, kao poslednji fudbaler koji je prešao iz jednog u drugi klub. Bivši napadač se aprila 1964. preselio sa Old Traforda na Enfild roud, za obeštećenje od – iz današnje perspektivne minornih – 25.000 funti (oko 29.000 evra).

Izabrane vesti

U pitanju je izdanak akademije Crvenih đavola, koji je posle deset pogodaka na 47 utakmica (1961-64) prihvatio ponudu Liverpula i zaigrao za tim čuvenog trenera Bila Šenklija.

Fil je u stanju da s loptom učini neverovatne stvari, mogao bi da bude poseban napadač“, govorio je Šenkli.

Dešava se i najvećima da omanu u proceni. Čisnal je samo devet puta oblačio crveni dres, postigao dva gola, da bi 1967. prešao u Sautend junajted, a karijeru okončao u Stkoport kauntiju 1972.

Istorija će ga pamtiti kao poslednjeg od devet fudbalera koja su prešli liniju razdvajanja između Mančestera i Liverpula. Ili obratno. Pre Drugog svetskog rata to su učinili Tom Čorlton, Džeki Šeldon, Tom Miler, Fred Hopkin, Tomi Rid, Ted Sevidž i Alenbi Šilton, februara 1954. Tomas Meknulti i deset godina kasnije Fil Čisnal.

Evo, već skoro 60 godina niko. Ne deluje da će skorije.



tagovi

Mančester JunajtedLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara