Kako je Matić okrenuo sudbinu u svoju korist u Junajtedu!

Izvor: Sportske.net, 12.Apr.2020, 15:38

Kako je Matić okrenuo sudbinu u svoju korist u Junajtedu!

Od "promašaja" do neizostavnog šrafa.

Nemanja Matić je uspeo da se izbori za produžetak svog ugovora na "Old Trafordu". Bolje rečeno 'naterao' je Solskjera svojim odličnim partijama.

Srpski reprezentativac je stigao iz Čelsija u Mančester Junajted 2017. godine na zahtev Žoze Murinja. Posebni je hteo da ponovo ostvari uspešnu saradnju iz dana na "Stamford Bridžu" i prvi dani ponovne >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << saradnje su bili i više nego uspešni.

No Portugalac je već krajem 2018. godine, došao je Solskjer. Norvežanin je koristio Matića u prvih jedanaest na početku, međutim navijači su sve glasnije ispoljavali nezadovoljstvo ka partijama veznog igrača - partija protiv Evertona i poraz od 4:0 je prelila čašu.

U isto vreme ni Fred nije briljirao te se govorilo o januarskoj selidbi, pre svega Matića. Ipak kombinacijom povrede i taktičkih zamisli naš reprezentativac dobija šansu, tokom januara je došao i Bruno Fernandešom. Sa buđenjem Freda delovalo je to kao jedan od boljih trija na sredini terena Mančester Junajteda nakon dužeg vremena.

Tu su i brojke, Junajted je sačuvao mrežu na 14 od dvadeset mečeva na kojim je Matić igrao. Dobio je jednogodišnji produžetak do leta 2021. godine, deluje da čak ni to neće biti zadnja njegova godina na "Old Traford".

Pogba se uskoro vraća punim treninzima, očekuje se da će biti u potpunosti spreman za nastavak šampionata kada do njega dođe. Mada pitanje je gde će francuski superstar naći svoje mesto, Bruno, Fred i Matić za sada odlično diktiraju i sarađuju sredinom terena.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.