Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Maj.2019, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Madona stigla u Izrael, ugovor o nastupu još nije potpisan

Pop ikona Madona stigla je u Izrael u noći između utorka i srede pred planirani nastup u subotu, u finalu takmičenja za pesmu Evrovizije.

Pevačica je odbacila pozive propalestinskih aktivista da bojkotuje takmičenje koje traje od 14. do 18. maja, ali još nije potpisala zvaničan ugovor o nastupu na bini u kongresnom centru Expo Tel Aviv, navode izraelski mediji.

Da ugovor još nije potpisan >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je potvrdio i izraelski javni servis Kan.

Ipak, Madona je počela probe pred nastup, a na Instagramu je objavila nekoliko kratkih snimaka i fanovima obećala posebno iskustvo.

Ona je doputovala na međunarodni aerodrom Ben Gurion u privatnom avionu, noseći šešir širokog oboda koji je sprečio paparace da joj vide lice.

Odsela je u Hotelu Dan u Tel Avivu gde se navodno sa pratnjom smestila na čitavom petom spratu.

U utorak je Madona rekla da je odlučna da nastupi u finalu Evrosonga uprkos pozivu na bojkot jer se takmičenje održava u Izraelu.

Madonini producenti su u aprilu najavili da će ona pevati u finalnom delu nadmetanja čiji je domaćin Tel Aviv zahvaljujući pobedi izraelske pevačice Nete Barzilai u Lisabonu prošle godine.

Učešće Madone pokrenulo je talas protesta međunarodnog pokreta za bojkot, prestanak investiranja i sankcije protiv Izraela koji godinama vrši pritisak na investitore i umetnike da se klone te zemlje zbog njenog odnosa prema Palestincima.

Legendarna 60-ogodišnja pevačica poznata po hitovima iz 1980-tih I 1990-tih godina poput "Material Girl" i "Like A Virgin" je najavila da nikada neće prestati da se bavi muzikom da bi udovoljila nečijem političkom planu, niti će prestati da govori protiv kršenja ljudskih prava bez obzira gde u svetu se dešavaju.

Kanadsko-izraelski filantrop Silvan Adams navodno finansira veliki deo cene Madoninog nastupa od 1,3 miliona dolara i ona je doputovala u njegovom avionu.

Za četvrtak je zakazano drugo polufinale nakon što je juče održano prvo.

Izrael je bio domaćin pesme Evrovizije dva puta u Jerusalimu 1979. i 1999. godine, a ukupno je pobedio četiri puta.

Izvršni supervizor Evrovizije Jon Ola Sand označio je kao malo čudnu situaciju u kojoj ugovor o nastupu Madone još nije bio potpisan.
Pogledaj vesti o: Madonna

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Madonna stigla u Izrael, počele pripreme za nastup na finalu Eurosonga

Izvor: Tracara.com, 15.Maj.2019

Pop ikona Madonna stigla je sinoć u Tel Aviv, gde bi u subotu uveče trebalo da nastupi na finalu Pesme Evrovizije. Pevačica je odbacila pozive propalestinskih aktivista da bojkotuje takmičenje koje traje od 14. do 18. maja, ali još nije potpisala zvaničan ugovor o nastupu na bini u kongresnom centru...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.