Madonna
Madonna

Madona

Madona Luis Veronika (Madonna Louise Veronica Ciccone) ili poznatija kao Madona, je američka pop zvezda rođena 16. avgusta 1958. godine, u Mičigenu.
Amerikanka italijanskog porekla, i majke Madone kanadskog porekla od koje je i ime dobila, posle teškog odrastanja odlučuje da se preseli u Njujork i posveti se muzici. Prvi albumi ne prolaze u punom jeku kod publike, veliki obrt i posvećeni trud pesmama, dešava se 1984. Godine kada izlazi njen album Like a virgin ( Like a virgin) koji postaje svetski hit album na muzičkim top listama, i ulazi na prvo mesto na američkoj top listi, pesma koja se izdvojila je Material girl ( Material girl), 1985. godine kreće na prvu turneju ( Virgin tour). Madona se penje na samu lestvicu uspešnih zvezda od 1986. godine pa sve do dana današnjeg, sa najprodavanijim hitovima i albumima.

Diskografija:
Madonna (1983)
Like a virgin(1984)
True blue (1986)
That girl (1986)
You can dance (1987)
Like a prayer ( 1989)
Breathless ( 1990)
The immaculate collection (1990)
Erotica (1992)
Bedtime stories ( 1994)
Something to remember ( 1995)
Evita (1996)
Ray of light ( 1998)
Music (2000)
American life ( 2003)
Confessions on a dancefloor ( 2005)

Njeni najveći hitovi su: Material girl, La isla bonita, Like a prayer, Frozen, Express yourself, Hung up i mnogi drugi.

Tekstopisac, producent, glumica, režiser, odnedavno i modni dizajner. Imala je tri neuspešna braka, poslednji je bio sa poznatim britanskim režiserom Gajem Ričijem, ovaj par ima i sina po imenu Roko, Madona je majka troje dece i jednog usvojenog dečaka.
Smatra se za najuspešniju pevačicu, i zabavljačicu ikada, zbog velike ljubavi britanske publike smatra se da je u Uk više vole, i zbog toga je poznata po nadimku Medž ili (Madge).
Nosi titulu najprodavanijeg ženskog umetnika svih vremena, sa preko 250 miliona prodatih albuma, pojavljivala se u mnogim filmovima, gde je najznačajnija njena uloga u filmu Evita, glumeći Evu Peron, prvu damu Argentine, i suprugu predsednika Huana Perona. Napisala je nekoliko knjiga za decu i bajke, za sada ima velikih sedam turneja od kojih je poslednja Confessions tour postavila svetski rekord kao turneja sa najvećom zaradom na oko 200 miliona dolara. Osvojila je 9 gremija, 1 zlatni globus, 62 top singlova. Madona je proglašena pop kraljicom i ikonom, na nju su se ugledale mnoge mlađe pevačice a najvažnijom njenom kopijom danas smatra se Lejdi Gaga (Lady Gaga).

Njenu karijeru priželjkuju svi u šou biznisu, ostvarila je svoj san, trudeći se da bude i ostane verna svojim stavovima, i izmišljajući uvek nove tokove i trendove. Pevačica sa inovativnim spotovima, drugačijim pesmama, Madona je među retkim muzičarima koja je uspela da proda više od 100 miliona albuma van Amerike. Ona je ambasadorka dobre volje u Malaviju, iza sebe ima puno humanitarnih koncerata, i u šestoj deceniji ne staje već i dalje osvaja svet ponosnim koracima, zrelošću, novim idejama i novim pesmama.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Madona na scenu izvela svoju bivšu ljubavnicu: Zabavljale su se godinama, i dalje je prelepa (FOTO)

Tokom koncerta u Majamiju Madona je na scenu izvela svoju bivšu ljubavnicu Ingrid Kasares i izazvala oduševljenje fanova koji je nisu videli...

Izvor: Blic, 08.Apr.2024, 14:33

Detaljnije >>

Madona ponovo izgubila strpljenje, bijes iskalila na publici

Madonina velika turneja, koja je počela u oktobru prošle godine, bliži se kraju. Kao i njeno strpljenje.

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Apr.2024

Detaljnije >>

Madona odgovorila fanovima: Rano buđenje nakon koncerta ne predstavlja osnov za tužbu!

Madona odgovorila fanovima: Rano buđenje nakon koncerta ne predstavlja osnov za tužbu!

Advokati pop zvezde zatražili su u sredu od saveznog sudije da odbaci grupnu tužbu koju su fanovi podneli u januaru, nakon što su njeni koncerti na turneji "Celebration" u Njujorku počeli sa satima zakašnjenja, navodi Billboard.. Podnesk tužbe u kojoj se navodi da su fanovi sutradan nakon koncerta "ustajali rano da bi otišli na posao" ne predstavlja pravnu "povredu" zbog koje se neko može tužiti. Madonini advokati su takođe zatražili od saveznog sudije da odbaci grupnu...

Izvor: Svet plus, 05.Apr.2024, 15:05

Detaljnije >>

Madona časti: Kraljica popa završava turneju besplatnim koncertom u Brazilu, ali postoji jedan ogroman problem

Madona je najavila da će završiti svoju turneju "Celebration" besplatnim nastupom u Rio de Žaneiru u Brazilu u subotu, 4. maja na plaži Kopakabana.

Izvor: Blic, 27.Mar.2024, 15:24

Detaljnije >>

Madona navukla gnev publike: Usred koncerta isprozivala fana invalida VIDEO

Madona navukla gnev publike: Usred koncerta isprozivala fana invalida VIDEO

Madona je napravila gaf usred nastupa na svojoj turneji "Celebration" i osramotila se pred publikom.. Snimak na kojem se žestoko izblamirala brzo se proširio društvenim mrežama. Na snimku se vidi kako pevačica govori jednoj osobi iz publike: "Šta radiš sedeći tamo? Šta dobijaš sedeći?". Ispostavilo se da je Madonin obožavatelj bio u invalidskim kolicima... Nakon što je tim komentarima pevačica prekinula koncert, shvatila je da je pogrešila i...

Izvor: B92, 11.Mar.2024, 09:06

Detaljnije >>

Bog me je pitao da li želim da pođem s njim

"Bog me je pitao da li želim da pođem s njim"

Američka pop pevačica Madona otkrila je da je prva reč koju je izgovorila nakon što se probudila iz indukovane kome usled bakterijske infekcije prošle godine, bila "ne".. "Prilično sam sigurna da me je Bog pitao da li želim da pođem s njim, a ja sam rekla 'ne, ne' ", rekla je pevačica. Svoju borbu s bolešću, zbog koje je četiri dana provela u komi, opisala je kao "zastrašujuću" i dodala je da nije imala snage da hoda, piše Skaj njuz. Madona se...

Izvor: B92, 07.Mar.2024, 09:04

Detaljnije >>

Šta je Madona prvo izgovorila nakon buđenja iz kome

Američka pop pjevačica Madona otkrila je da je prva riječ koju je izgovorila nakon što se probudila iz indukovane kome usljed bakterijske infekcije prošle godine, bila "ne".

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Mar.2024, 16:12

Detaljnije >>