Izvor: Nezavisne Novine, 14.Mar.2018, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska ambasada: Protjerivanje diplomata neprijateljski čin

LONDON - Ambasada Rusije u Londonu smatra neprijateljskim aktom protjerivanje ruskih diplomata, što je Britanija učinila nakon trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke u Solsberiju prošle sedmice.

"Mi smatramo ovo neprijateljskim aktom, koji je potpuno neprihvatljiv, neopravdan i kratkovid", navedeno je u saopštenju Ruske ambasade, prenio je Rojters.

U saopštenju se navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i da su pogoršanje odnosa između Rusije i Velike Britanije u ovom trenutku apsolutno odgovorni aktuelni britanski politi;ki lideri.

Britanska premijerka Tereza Mej prethodno je najavila da će protjerati 23 ruskih diplomata, a nakon napada nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku.

Mej je ostavila 10 dana ruskim diplomatama da napuste Veliku Britaniju, prenio je AP, navodeći da je to "najveće protjerivanje diplomata" od perioda Hladnog rata.

Britanska premijerka kaže da je Rusija pokazala prezir prema britanskoj želji da objasni pokušaj ubistva bvšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije, te da takvo rusko djelovanje predstavlja "nezakonito korišćenje sile".

Mej je najavila više ekonomskih i diplomatskih mera, uključujući i otkazivanje bilateralnih kontakata na visokom nivou sa Rusijom, kao i da će zatražiti od kraljevske porodice da ne prisustvuje svjetskom fudbalskom kupu u Rusiji.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Crna Gora podržala Britaniju u slučaju "Skripalj"

Izvor: RTS, 15.Mar.2018, 13:29

Crna Gora je s NATO saveznicima u Briselu podržala Veliku Britaniju u slučaju trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja, prenosi RTCG. . "Crna Gora je i u ovom trenutku uz Veliku Britaniju i podržava njene napore...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.