Izvor: S media, 13.Okt.2012, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Momčilovićev film "Smrt čoveka na Balkanu" u Londonu

Film Miroslava Momčilovića "Smrt čoveka na Balkanu", čija je beogradska premijera zakazana za 16. novembar u Centru "Sava", posle prikazivanja na festivalima u Hamburgu i Antaliji, prikazuje se na 56. Filmskom festivalu u Londonu.

Film višestruko nagrađivanog scenariste i reditelja Momčilovića, na festivalu u Londonu ima tri projekcije, prikazan >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je 12. oktobra, sutra je druga projekcija i za nju su karte rasprodate, a treća je 16. oktobra.

Film "Smrt čoveka na Balkanu", crna komedija čija se radnja dešava u jednom stanu, u jednom danu, priča je snimljena iz perspektive web kamere. Film je svetsku premijeru imao na prestižnom internacionalnom filmskom festivalu u Karlovim Varima, gde je dobio nagradu za najbolji nezavisni film.

Nakon brojnih nagrada na festivalima u Centru Sava 16.novembra publici će se pokloniti ekipa filma: Emir Hadžihafizbegović, Radoslav Milenković, Bojan Žirović, Nataša Ninković, Anita Mančić, Ljubomir Bandović, Branislav Trifunović, Milica Mihajlović, Bojan Lazarov, Nikola Ðuričko, Miloš Samolov, Aleksandar Ðurica, Mirjana Karanović i Nikola Kojo.

Posle beogradske premijere film će biti u redovnoj filmskoj distribuciji.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.