Ivanić sa Džonsonom: Organizovati zajednički sastanak vlasti Srbije, Hrvatske i BiH

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Nov.2016, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanić sa Džonsonom: Organizovati zajednički sastanak vlasti Srbije, Hrvatske i BiH

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je tokom sastanka sa britanskim šefom diplomatije Borisom Džonsonom u Londonu da bi bilo vrlo korisno da u narednom periodu bude održan zajednički sastanak vlasti Srbije, Hrvatske i BiH o gorućim pitanjima u regionu.

Ivanić je izrazio očekivanje da će njegov predlog dobiti podršku u međunarodnoj zajednici.

Predsedavajući Predsedništva BiH razgovarao je sinoć sa Džonsonom o političkim prilikama >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u BiH, kao i svojim namerama tokom osmomesečnog predsedavanja kolektivnim šefom države, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

Ivanić je, kako se navodi, informisao britanskog šefa diplomatije o svojoj želјi da u narednih osam meseci fokus svih političkih diskusija vrati na pitanja koja se tiču budućnosti, a ne prošlosti, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

On je izrazio očekivanje da će međunarodna zajednica podržati njegove napore i da će i Velika Britanija, kao članica Saveta za provođenje mira u BiH, pružiti podršku na tom putu.

Ivanić i Džonson su se složili da su iz BiH i regije potrebne pozitivnije vesti i da je ovo jedan od načina za njihovu realizaciju.

Tokom sastanka razgovarano je i o interesu da tokom 2017. godine u Londonu bude održana velika investiciona konferencija za BiH.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.