Zvezdina legenda: Ovo kao da nije Liga šampiona...

Izvor: Sportske.net, 16.Avg.2020, 17:13

Zvezdina legenda: ''Ovo kao da nije Liga šampiona...''

I dok su mnogi impresionirani epilogom četvrtfinalnih mečeva, on je ipak očekivao više.

Legendarni fudbaler, potom i trener Crvene zvezde, a sada novi strateg turskog Denizlispora Robert Prosinečki govorio je ovog vikenda u intervjuu za zagrebačke ''Sportske novosti'', a jedna od tema bila je i aktuelna završnica takmičenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u Ligi šampiona.

Četvrtfinalni mečevi u Li:sabonu doneli su i spektakularne pobede, poput Bajernove nad Barselonom (8:2), ali i velika iznenađenja koja su priredili Lion i Lajpcig. Malo je nedostajalo i da Atalanta izbaci PSŽ...

Ipak, sve to kao da nije impresioniralo popularnog ''Žutog''.

''Razvodnilo se, sve se to razvodnilo. I kad sam na malom ekranu gledao ove poslednje dvoboje, uopšte nisam imao osećaj da gledam četvrtfinala Lige šampiona! Svestan sam šta je pandemija učinila, svestan sam da se takmičenje mora završiti, prevelik je novac u igri, TV prava mnogo toga diktiraju, ali gledajući u fudbalskom smislu, sve je to na nekom znatno nižem nivou nego što bi bilo da je situacija normalna'', smatra Prosinečki.

Nije želeo da prognozira ko će postati novi prvcak Evrope.

''Nemam pojma! U jednoj utakmici baš svako svakoga može pobediti. PSŽ je jedva prošao Atalantu, preokrenuo je rezultat na samome kraju. A ko je očekivao da bi Atletiko mogao izgubiti od Lajpciga?! Kvalitetni, tvrdi, iskusni Atletiko? Pa se to u jednoj utakmici ipak dogodilo! Dakle, nemoguće je bilo šta prognozirati.







Eto, svi hvale tu Atalantu, opravdano je hvale, a Dinamo ju je razneo pre godinu dana! Došli su Italijani u Zagreb razmišljajući 'lako ćemo', puni sebe, pa je onda utakmica otišla u pogrešnom smeru za njih i više se nisu mogli vratiti.







Prime prvi gol, pa drugi i - ‘la papa’! Pa su pune mreže otišli doma, opako spušteni na zemlju. I onda su se čudesno vratili tokom jeseni i samo su ih minuti delili od plasmana u polufinale Lige šampiona! Ko je to mogao pomisliti nakon Dinamove rapsodije i zagrebačke ‘četvorke’'', pita se Prosinečki.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.