Izvor: Radio 021, 19.Sep.2018, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda u Ligi šampiona: Hrabra borba i bod protiv Napolija

Fudbaleri Crvene zvezde igrali su bez golova protiv Napolija u prvom kolu Lige šampiona - evo kako je to izgledalo.

„Dobrodošli u grad evropskog prvaka"- pisalo na velikom transparentuna severnoj tribini stadiona „Rajko Mitić", u trenutku kada su igrači Zvezde i Napolija izašli na teren i kada je više od 50.000 ljudi podiglo najlone raznoraznih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << boja.

BBC/Vladimir ZivojinovicZvezda je 26 godina čekala mušemu Lige šampiona na centru Marakane

Stadionski mozaik na severu je prikazivao „ušati" pehar Lige šampiona, okružen crveno-belim dresovima iz 1991. godine, na zapadu brod sa grba Beograda, dok su ostale tribine bile obojene u crveno-belo.

BBC/Vladimir ZivojinovicHamšik i Mertens, neki od najopasnijih igrača Napolija, meč su počeli sa klupeBBC/Vladimir ZivojinovicCrveno-beli talasi od najlona oko celog stadionaBBC/Vladimir ZivojinovicTim Zvezde koji će u istoriji kluba ostati upamćen kao prvi koji je igrao Ligu šampiona

A sat i kusur vremena pre prvog sudijskog zvižduka stadion je bio gotovo pun.

Kako i da ne bude - posle 26 godina Zvezda se vratila u najelitnije klupsko takmičenje.

Velikom borbom, i uz malo sreće, crveno-beli su uspeli već u prvom kolu da dođu do boda i dodatnih 900.000 evra u klupskoj kasi.

BBC/Vladimir ZivojinovicZvezda se tokom meča grčevito branila, dok je Napoli napadao sa svih stranaBBC/Vladimir ZivojinovicAnćeloti i MilojevićBBC/Vladimir ZivojinovicBranko Jovičić je bio jedan od najborbenijih igrača na terenu

Pre početka utakmice stadion su obišli igrači i funkcioneri kluba koji su te 1991. osvojili Kup šampiona i kasnije Intertoto kup.

Među njima su bili Siniša Mihajlović, Dragiša Binić, Mile Belodedić, Ilija Najdoski, Slobodan Marović, Željko Kaluđerović, Dejan Savićević, Refik Šabanadžović, Ljupko Petrović i Dragan Džajić.

Naredne godine Zvezda je u nešto izmenjenom sastavu opet bila nadomak finala, ali je poražena od Sampdorije.

Ipak, zauvek će ostati pitanje šta bi bilo da je taj tim mogao da igra u Beogradu protiv Italijana. Zvezda je zbog rata u Jugoslaviji domaćin bila u Sofiji.

BBC/Vladimir ZivojinovicDragan Džajić je 1991. bio tehnički direketor Zvezde, a Ljupko Petrović trenerBBC/Vladimir ZivojinovicMiodrag Belodelić je Kup šampiona osvojio dva puta - sa Zvezdom i SteauomBBC/Vladimir ZivojinovicZvezda je jedan od samo dva kluba iz istočne Evrope koji su osvojili Kup šampiona

Napoli je kontrolisao loptu tokom čitavog meča na beogradskoj Marakani, Zvezda se disciplinovano branila i pokušavala da zapreti iz kontri.

Italijani su bili daleko bliži golu - Insinje je u 18. minutu odlično šutirao, ali je lopta pogodila prečku, da bi nešto kasnije Milik izašao sam pred golmana Zvezde, ali je Borjan uspeo da interveniše.

Zvezda u Ligi šampiona - elita posle 26 godina

Ragbisti Zvezde u pohodu na Evropu

BBC/Vladimir ZivojinovicBoaće je imao šansu pred kraj meča, ali je njegov udarac uspeo da blokira odbrambeni igrač NapolijaBBC/Vladimir ZivojinovicZvezda je imala veliku podršku navijača, u pojedinim trenucima navijalo se sa svih tribinaBBC/Vladimir ZivojinovicMarin je bio jedan od najagilnijih Zvezdinih igrača i sigurno će biti veliko pojačanje u ostatku sezone

Napadali su Italijani u drugom poluvremenu, kada je posle udarca Kaljehona Rodić izbacio loptu sa gol linije.

Pretila je i Zvezda - najbliži golu bio je Boaće u 79. minutu, ali je Ospina uspeo da odbrani.

BBC/Vladimir ZivojinovicKrstičić je žuti karton dobio kada je tražio da jedan od igrača Napolija dobije žuti kartonBBC/Vladimir ZivojinovicSimić je na teren ušao pred kraj meča, ali je borbenošću i smirenošću u pojedinim trenucima uspeo da doprinese uspehu Zvezde

Čuveni trener Napolija i trostruki osvajač Lige šampiona Karlo Anćeloti - koji je pre meča izjavio da je Zvezda „fascinantan autsajder" - na kraju je igrao sa četiri veoma ofanzivna igrača i Italijani su žestoko napadali, ali je Zvezda uspela da se odbrani.

„Da, oni su bili bolji, ali bićemo svima tvrd orah. Koliko tvrd, videćemo", izjavio je posle meča trener Zvezde Vladan Milojević.

U čemu je tajna srpskog vaterpola

Više nije bitno šta Novak jede

Zašto Federer nema lek za Đokovića

BBC/Vladimir ZivojinovicAnćeloti kaže da nije potcenio Zvezdu i da je teško igrati protiv njene odbraneBBC/Vladimir ZivojinovicMilojević je posle meča izjavio da je Zvezda imala svoj plan koji je uspela da ostvari

Narednu utakmicu u Ligi šampiona Zvezda igra 3. oktobra u Parizu protiv PSŽ-a.

BBC/Vladimir ZivojinovicNenad Krističić bio je jedan od najboljih igrača Zvezde i u odbrani i u napaduBBC/Vladimir ZivojinovicIgrači Zvezde su uspeh proslavili sa najvatrenijm navijačima ispod severne tribine

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.