Zidan protiv tradicije, Heking protiv pesimista

Izvor: Mondo, 07.Apr.2016, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zidan protiv tradicije, Heking protiv pesimista

Treneri Real Madrida i Volfsburga najavljuju žestoku borbu u revanšu četvrtfinala Lige šampiona.

Fudbaleri Volfsburga napravili su ogroman korak ka polufinalu Lige šampiona iznenađujućom pobedom protiv Real Madrida.

"Vukovi" su pred svojim navijačima slavili 2:0 i sa lepom prednošću čekaju revanš u Madridu, 12. aprila.

U prilog im ide i podatak da Real nije prošao nokaut fazu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Lige šampiona u poslednjih osam slučajeva u kojima je izgubio prvi meč.

Zinedin Zidan, ipak, veruje da njegov tim može do preokreta.

"Nisam srećan kako se utakmica odvijala, posebno prvim poluvremenom, ali to je fudbal. Sad moramo da se odmorimo i da razmišljamo o revašu, jer imamo šansu da sve preokrenemo", izjavio je trener Madriđana i dodao:

"Volfsburg nije napravio mnogo toga, ali to se dešava u fudbalu. Nama je nedostajalo energičnosti. Nismo zadovoljni rezultatom, znali smo da će biti teško i bili smo spremni na to, ali imali smo problema i zbog teške utakmice protiv Barselone. Nismo očekivali da ćemo izgubiti 0:2, ali sad moramo da analiziramo ovoj poraz i nađemo rešenja za revanš. Sve može da se preokrene, još 90 minuta je pred nama".

Trener nemačke ekipe, Diter Heking, istakao je da će njegova ekipa morati da odigra hrabro i u Madridu ne bi li učinila ono što je malo ko očekivao - eliminisala slavni Real.

"Borili smo se, radili naporno, imali smo sreću i veliku podršku s tribina i na kraju smo zasluženo pobedili. U dobroj smo poziciji, ali znamo šta nas čeka u Madridu. Imamo šansu da izbacimo Real i koristićemo svaku priliku koju nam daju. Potrebano je da budemo hrabri u revanšu i da uradimo ono što niko nije mislio da možemo. Želimo plasman u polufinale", poručio je Heking.

Poput Zidana, i igrači Real Madrida smatraju da bitka još nije izgubljena.

"Na kraju se sve svodi - ili dobijamo sve ili gubimo. Odigrali smo odlično na Nou Kampu (protiv Barselone 2:1 u prvenstvu Španije), ali je protiv Volfsburga bilo drugačije. Siguran sam da možemo mnogo bolje da igramo, moramo da ispravimo greške, koje se svima dešavaju. I mi smo ljudi", rekao je Hese Rodrigez, a prenosi As.

Mladi napadač istakao je da će ekipa biti maksimalno motivisana u revanšu.

"Volfsburg je jak tim, dali smo sve od sebe. Ipak, i mi imamo kvaletan sastav i uz pomoć navijača pokušaćemo da se vratimo. Daćemo živote za prolaz dalje".

Defanzivac Reala, Pepe, ocenio je da je utakmicu odlučilo loš početak njegove ekipe.

"Tužno je kada izgubiš ovakvu utakmicu. Preostaje nam da u revanšu pružimo maksimum i nadoknadimo minus. Odigrali smo loše prvih 20 minuta i to je Volfsburg iskoristio, što se skupo plaća u Ligi šampiona. Verujemo u preokret".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.