Izvor: MozzartSport.com, 12.Jul.2020, 11:12

Vreme je za Nikolića i Lokose, Armejci marširaju ka Ligi šampiona

Tim srpskog stručnjaka posle tri vezana remija mora da pobedi Ufu ako želi u evro-elitu. Sjajna forma CSKA koji nije primio gol na poslednje četiri utakmice

Žestoka borba za Ligu šampiona u Rusiji. Lokomotiva i Krasnodar posrću u poslednje vreme, CSKA se digao poput Feniksa iz pepela. Drama do kraja ruske Premijer lige. Zenit je odavno s krunom. Drugoplasirani tim ide direktno u evro-elitu, dok će trećeplasirani >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u kvalifikacije za najjače klupsko takmičenje Starog kontinenta.

Tri kola pre kraja, više niko nema prava na kiks. Došao je Marko Nikolić u Lokomotivu posle smene iskusnog Jurija Sjomina. Mnogo bure se podiglo oko dolaska Srbina u ruskoj sportskoj javnosti, ali je nekadašnji trofejni trener Partizana startovao sa dve pobede. Činilo se da je Liga šampiona na dohvat ruke, ali onda tri vezana remija. Pogotovo su bili bolni nerešeni ishodi protiv tada poslednjeplasiranih Krila Sovjetova i Sočija na domaćem terenu, kada je u sedmom minutu sudijske nadoknade najboji igrač Moskovljan Aleksej Mirančuk pogodio stativu iz jedanesterca.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Lokomotiva danas (15.30) ima priliku za iskupljenje proitv Ufe koja nije izgubila sedam poslednjih utakimica. Tim Marka Nikolića igra po pravilu utakmice sa dva i manje pogodaka. Na svih pet duela koje je vodio srpski stručnjak bilo je 0-2 pogotka. Problem za srpskog trenera je realizacija. Osim Mirančuka ostali "spavaju“. Najbolji igrač ruske Premijer lige za jun je postigao svih pet golova otkada je na klupi Nikolić.

U prvom delu sezone bilo je 1:1. Poslednjih devet utakmica Lokomotove i Ufe je bilo 0-2 pogotka što najavljuje tvrd susret gde bi jedan gol mogao da reši pitanje pobednika. Naturalizaovani Rus Giljerme je rovit, ali bi mogao da se nađe u timu Lokomotive. Mescima je kod Moskovljana van stroja crnogorski reprezentativac Luka Đorđević. Od gostiju neće igrati Gruzin Jemal Tabidze zbog kartona.

Ako je Lokomotiva u padu forme, CSKA je u naletu. Moskovljani su izbiorili rekordno 19. uzastopno učešće u Evropi, ali žele Ligu šampiona ili makar kvalifikacije za evro-elitu. Posle katastrofe u derbiju i poraza (0:4) od Zenita na svom terenu, Armejci su četiri utakmice bez primljenog gola. Odigrali su bez pogodaka u moskovskom derbiju protiv Dinama, a onda su vezali tri pobede, uz gol-razliku 10:0.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U nedelju(17.30), CSKA ne sme da kiksne protiv Rubina koji s klupe predvodi iskusni stručnjak Leonid Slutski. Tim iz Kazanja nije matematički obezbedio opstanak, ali je s dve uzastopne pobede na dobrom putu da prebrinu brige oko statusa u eliti. Hrvatski napadač Nikola Vlašić je u formi i glavni adut Moskovljana koji su pretekli Krasnodar na trećoj poziciji, ali ekipa iz grada na jugu Rusije ima utakmicu manje.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Rostov je bio kandidat za Ligu šampiona, ali je virus korona okovao izabranike trenera Valerija Karpina, pa ne treba da čude tri meča bez pobede. Krasnodar je u padu. Ekipa srpskog reprezentativca Uroša Spajića danas (19.30) ne sme da kiksne protiv Urala ako želi da ostane u igri za Ligu šampiona. Posle samo boda u prethodna tri kola, odnosno tri poraza u pet duela, Krasnodar je skliznuo na tek četvrtu poziciju. Zbog žutih kartona neće igrati Holanđanin Toni Vilhena, dok je iskusni napadač Ari povređen. Povrede muče i Spajića i Šveđanina Vktora Klesona. Obojica su pod znakom pitanja za današnju utakmicu.

RUSIJA 1 – 28. KOLO

Subota

Arsenal Tula - Tambov 2:1 (1:0)

/Pantelejev 20p, Lutsenko 82 - Kostjukov 55/

Ahmat Grozni - Zenit 1:1 (1:1)

/Ivanov 6 - Driusi 22/

Soči - Spartak Moskva 1:0 (1:0)

/Maslov 24ag/

Nedelja

15.30 (1,67) Lokomotiva M. (3,50) Ufa (6,00)

17.30 (1,50) CSKA M. (4,00) Rubin (7,50)

17.30 (2,20) Dinamo M. (3,10) Samara (3,60)

17.30 (5,20) Orenburg (3,70) Rostov (1,70)

19.30 (1,50) Krasnodar (4,30) Ural (6,50)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.