Izvor: MozzartSport.com, 13.Sep.2020, 09:09

Valensija desetkovana, Sosijedad i Viljareal odlično pazarili, Betis juri Evropu sa Pelegrinijem

Tim sa Mestalje oslabljen brojnim odlascima, ekipa iz San Sebastijana sa Davidom Silvom želi borbu za Ligu šampiona

Počela je Primera, doduše bez najbojih klubova - Reala, Barselone, Atletika i Sevilje, koji su dobili dodatni odmor posle obaveze u međunarodnim kupovima ovog leta. U prva tri meča premijernog kola elitnog šampionata Španije pala su samo četiri gola. Pobede su ostvarili Granada i Osasuna.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
U nedelju su na programu četiri susreta, i odmah gradski derbi Valensije. Levante stiže na Mestalju (21.00). Valensija je prošle sezone završila bez Evrope, na devetom mestu, a kakav je prelazni rok odrađen, ako ponove taj rezultat biće uspeh. Piter Lim, vlasnik Valensije, ne razume se baš u fudbal, ali novac vrti gde burgija neće. Rasprodao je bogataš iz Singapura sve najbolje igrač, i to za smešne pare. Kapiten Dani Pareho je otišao u komšijski Viljareal, a za njim i Fransis Kokelan, Feran Tores je završio u Mančester Sitiju, Rodrigo u Lidsu, sa broda koji tone pobegao je i Ezekijel Garaj. Navijači su besni, protestovali su, ali gazda se pita, ali i njegova ćerka. Inače, Lim drži i 30 odsto vlasništva nad Salfordom, engleskim klubom koji se takmiči u četvrtom rangu takmičenja, a preostalih 70 odsto je u vlasništvu legendi Mančester Junajteda, Bekama, Skolsa, Gisa, Bata i braće Nevil.

Ostali su Gonsalo Guedeš, Maksi Gomez, Kevin Gameiro, Karlos Soler, Žofri Kondogbija, Hose Gaja, Gabrijel Paulista, ali čini se da su Slepi miševi ove sezone bliži borbi za opstanak nego Evropi.

Muke Slepih miševa pokušaće da iskoristi graski rival Levante predvođen Hoseom Kampanjom, koji za cilj ima da ove sezone ostane u ligi pre svega, ali i da bude najbolji u gradu. Ekipa se nije mnogo menjala. Svi najbolji igrači su ostali, a najveće pojačanje je nekadašnji Realom đak Horhe De Frutos.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tradicija poslednjih godina je na strani Valensije, koja nije poražena od gradskog rivala na šest poslednjih utakmica. Prošle sezone je bilo 1:1 na Mestalji, a u gostima su Slepi miševi slavili sa 4:2. Levante ne zna za pobedu protiv gradskog rivala od 13. marta 2016. godine.

Sosijedad je prošle sezone golom (1:1) u finišu meča u Madridu protiv Atletika izborio plasman u Evropu, a u novom šampinatu ambicije su slične, možda i pokušaj da se umeša u borbu za Ligu šampiona. Veliko pojačanje je stiglo iz Mančester Sitija, David Silva. Iako veteran, nema sumnje da će znanjem i iskustvom da pomogne Baskijcima. Plavo-beli iz San Sebastijana igraju u gostima protiv Valjadolida (16.00). Najveće pojačanje za domaćina je dolazak prvog strelca austrijskog šampinata Šona Vajsmana itz Volzbergera. On je postigao 30 golova prošle sezone u trećeplasiranom timu austrijske Bundeslige.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U prvom meču dana Alaves dočekuje Betis (14.00). Domaćin nije mnogo menjao tim, dok gosti iz Sevilje u sezonu ulaze sa novim trenerom. Stigao je iskusni Manuel Pelegrini, nekadašnji trener Mančester Siti. Doveo je zemljaka, golmana Klaudja Brava iz Sitija. Ostao je Nabil Fekir i neuništivi veteran Hoakin. Prošle sezone su zeleno-beli razočarali, a sada je cilj borba za Evropu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Viljareal je favorit na svom terenu protiv povratnuika u elitu, Ueske (18.30). Žuta podmornica je imala odličan prelazni rok. Iz Valensije su stigli Dani Pareho i Fransis Kokelan. Iz Reala je na pozajmicu stigao i Takefusa Kubo. Prošle sezone su samo Real i Barselona bili efikasniji od Viljareala (63 gola). Klub su napusili iskusni Santi Kazorla i Bruno Sorijano. Ueska je prošle sezone završila kao druga iza Kadiza. Ekipa skromnih finanisjkih mogućnosti biće jedan od glavnih kandidata za ispadanje.

PRIMERA – 1. KOLO

Subota

Eibar - Selta 0:0

Granada – Bilbao 2:0 (0:0)

/Erera 49, Milja 53/

Kadiz – Osasuna 0:2 (0:1)

/Adrijan 10, Ruben Garsija 79/

Nedelja

14.00: (2,85) Alaves (3,15) Betis (2,55)

16.00: (2,90) Valjadolid (3,00) Sosijedad (2,65)

18.30: (1,60) Viljareal (3,90) Ueska (5,80)

21.00: (2,20) Valensija (3,40) Levante (3,30)

ODLOŽENO

Barselona – Elče

Real Madrid – Hetafe

Atletiko Madrid - Sevilja

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.